Gastronomia
Samfaina gironina al Liceu
El restaurant barceloní Òpera Samfaina ofereix fins a Setmana Santa cinc plats emblemàtics de les comarques de Girona
Entre les propostes hi ha el fricandó de la mare dels germans Roca i el trinxat de Josep Maria Massó
Montserrat Fontané no es va poder ahir acostar a Barcelona, però va quedar molt clar com cuina el seu tendre fricandó a través d'una gran pantalla situada al mig de l'Òpera Samfaina, l'enorme i esbojarrat espai que se situa al Liceu per acostar el visitant a l'univers cultural i gastronòmic català.
La proposta de la mare dels germans Roca forma part d'un menú d'homenatge a les comarques gironines, que promocionarà la tradició culinària de la zona fins a Setmana Santa. Els plats (es poden menjar tots o triar-ne algun) són de cuiners reconeguts. Josep Maria Massó, del restaurant Beauty de Llívia, proposa un trinxat (6 euros) i Anna Casadevall, un suquet com el que fa a La Xicra de Palafrugell (14,50): “M'agrada posar-hi patata perquè la pots sucar i fa de base”, deia la xef, que ahir el va elaborar amb cap-roig.
El menú, que es completa amb anxoves El Xillu (5,20) i un boníssim bisbalenc de la pastisseria Sans de la Bisbal (5,50), l'elaborarà l'equip de l'Òpera Samfaina amb la supervisió dels xefs gironins. Els organitzadors volen continuar amb cuina d'altres àrees geogràfiques més endavant. “Venen molts turistes i també gent d'aquí que ens interessa molt que ens conegui”, diu el cap de comunicació, Lluís Pujol, que remarca la versatilitat de l'oferta. Des de fer un menú de 38 euros fins a prendre només una cervesa o tastar tapes solidàries de xefs amb estrella.
L'espai, dissenyat per Franc Aleu i amb una gelateria Rocambolesc a l'entrada, és un deliri estètic que recorre la història de Catalunya amb Jordi Roca de protagonista entre dracs, capgrossos, embotits de ceràmica i videoprojeccions marines.