Societat

JOSEP TERRADELLAS

XARCUTER DE CAN CERILLES

“S'acaba tornant a la botifarra d'ou tradicional”

La xarcuteria Can Cerilles, de Manlleu, ha guanyat el Concurs de Botifarra d'Ou Artesana 2017 en la categoria de botifarra innovadora. Com se'ls va ocórrer fer-ne una amb alls tendres?
Se li va acudir a la Loreto, la meva dona. Normalment sempre associem els alls tendres a la truita i un dia va dir: “Per què no provem de fer-hi la botifarra?” Vam fer una petita prova, a principis de febrer, i la vam presentar.
Era la primera vegada que aspiraven al premi?
No, l'any passat va ser el primer cop que la Fundació Oficis de la Carn, amb el suport de la Federació Catalana de Carnissers i Cansaladers-Xarcuters, convocava el concurs com a tret de sortida de la setmana del carnestoltes, i ja ens hi vam presentar. Llavors vam obtenir una de les mencions especials del jurat en la categoria de millor botifarra d'ou tradicional.
Hi havia gaire competència aquest any?
Entre les dues categories –botifarra d'ou artesana tradicional i botifarra d'ou artesana innovadora– hi van participar 58 botifarres de tot Catalunya, un 32% més que en l'edició anterior. Cada participant ha d'aportar dos quilos de les seves propostes i els experts en valoren l'aspecte extern i intern. Per cada categoria es fan dues rondes de tast a partir d'un tall de 2-3 cm de gruix per a cada membre del jurat. Les 10 botifarres més ben puntuades queden finalistes i passen a la segona ronda, on de cada categoria en surt 1 guanyador, 1 finalista i 3 mencions especials, de les quals una ha sigut per a Cal Noc de Moià i una altra per a la carnisseria Lluel de Castellterçol.
La clientela els en demana, de botifarra amb alls tendres?
Sí, per al dijous gras d'aquest any en devem haver fet uns 55 quilos. L'endemà que el jurat, que està format per mestres artesans de la Confraria del Gras i Magre, fes el tast ho vam penjar a les xarxes socials i molta gent ho ha sabut. De totes maneres, aquestes botifarres més especials, com ara la de bolets o la de calçots, la gent les tasta per variar una mica, però està acostumada a la botifarra d'ou tradicional i hi acaba tornant.
Què els representa un premi com aquest?
Sobretot una gran satisfacció personal. El Gremi de Carnissers i Xarcuters de Catalunya fa una gran tasca per defensar establiments com el nostre davant les grans indústries del sector, que tenen molt pes. Nosaltres no hi podem competir i l'única forma de conviure-hi és mitjançant l'especialització.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Els nostres subscriptors llegeixen sense anuncis.

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Societat

Es disparen les denúncies per discriminació a Barcelona

Barcelona
xarxes socials

Instagram crea un nou “compte adolescent” amb control parental

barcelona
Societat

Mor Jaume Ribas, un dels últims faroners d’Eivissa i Formentera

Ryanair manté nou rutes hivernals a Girona però amb un 33% més de vols

GIRONA

El Ripollès instal·larà càmeres als accessos de la comarca

ripoll
europa

La CE demana prohibir el tabac i les cigarretes electròniques en espais a l’aire lliure

barcelona
salut

Es redueixen un 15% els treballadors que van amb cotxe a l'Hospital d'Olot

olot
Sanitat

El nou CAP Florida Sud de l’Hospitalet de Llobregat obrirà el dia 25

L’Hospitalet de Llobregat
MEDI AMBIENT

Neumàtics, plàstics i ferros, els principals residus del fons marí al port de la Ràpita

La Ràpita