La Marjal d'Oliva-Pego estudia la Boscarla mostatxuda una au en perill d'extinció

El Parc Natural de la Marjal d'Oliva-Pego ha iniciat un projecte de radioseguiment d'onze exemplars de la Boscarla mostatxuda (Acrocephalus megalopogon), una au en perill d'extinció, segons la Unió Internacional per a la Conservació de la Natura.

La Boscarla mostatxuda habita zones humides i actualment registra unes xifres de població molt escasses, entre 150.000 i 300.000 exemplars a tota Europa.

Segons dades de la Conselleria de Medi Ambient, al voltant del 30 per cent del miler de parelles que habiten a Espanya viuen en aquesta marjal.

La iniciativa de l'estudi consisteix en el marcatge d'onze exemplars amb emissors de radioseguiment dins la Zona Especial de Protecció del parc natural. La seua finalitat és estudiar el comportament d'aquesta espècie durant un mes.

Per tal de fer-ho possible, s'ha col·locat emissors en la zona dorsal de les aus que proporcionen dades biomètriques als investigadors. Segons fonts del Parc Natural, aquestos dispositius no interfereixen en la vida ni el comportament dels animals, i presenten un abast de vora dos kilòmetres en zones planes i obertes.

La iniciativa, duta a terme per la Conselleria de Medi Ambient, la Universitat de Valencia (UV) y la Universitat Politècnica de València (UPV), s'inclou dins del projecte de Seguiment dels Passeriformes Palustres y aprofita, segons el Consell, la idoneïtat de l'aigua de la marjal i la presència de mallades de tamarius i jonqueres.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.