Societat

Música

El cantautor Donovan, cap de cartell del MUD 2017

També hi actuaran artistes com ara Constantine, Aywa, Elektro Hafiz, Doug Shipton & Booty Carrell DJ's

El festival incorpora els ‘concerts íntims', actuacions gratuïtes de petit format en horari matinal

Un concert de Maika Makovski, acompanyada pel Quartet Brossa de Corda, va obrir ahir a Lleida l'onzena edició del MUD (també conegut per Músiques Disperses), festival pioner de neofolk, guardonat recentment amb el premi Altaveu 2016. El MUD, que s'allargarà tot el cap de setmana, incorpora una data a Barcelona, el pròxim 18 de març, a la sala Barts Club. També inaugura per primera vegada a Lleida els concerts íntims, concerts de petit format en horari matinal i d'entrada lliure. El cartell d'enguany presenta artistes internacionals com ara Donovan, Constantine, Aywa, Elektro Hafiz, Doug Shipton & Booty Carrell DJ's, que compartiran escenari amb artistes nacionals com Cálido Home.

El festival està organitzat per Guerssen i l'Ajuntament de Lleida. És un festival folk, gairebé l'únic. Segons va explicar el seu director, Toni Gorgues, durant la presentació, “l'atractiu del MUD no són els grans noms sinó la seva personalitat, el seu atreviment i el seu afany per aportar diferències en el superpoblat escenari de festivals”. De fet, “bona part dels artistes participants no han fet concerts a l'Estat amb anterioritat i, en molts casos, ni tan sols a Europa”, va destacar. Els concerts es podran gaudir al Cafè del Teatre de l'Escorxador de Lleida, a la sala Barts Club de Barcelona i els concerts íntims, a la botiga cerveseria Grans Records de Lleida.

Avui a la nit podrem gaudir de l'actuació explosiva d'Aywa, un sextet que arriba des de Montpeller i que pot presumir de tenir un directe impactant i festiu, on donen el tomb a músiques tradicionals de diversos punts del globus, combinant-les amb sons més contemporanis com ara el rock, el reggae o el jazz.

Pigmy és Vicente Macià, a qui molts considerem el mestre del folk-pop espanyol de la dècada. El veurem dissabte al migdia, en format reduït. Tot seguit, Constantine farà un avançament del concert que oferirà a la nit al Cafè del Teatre, també en format reduït. Per primera vegada a Europa, i en data única a l'Estat, Constantine es presentarà amb el seu quintet en un concert que promet sensacions úniques.

Diumenge, Cálido Home obriran la nit presentant les cançons del seu darrer disc, Tones and shapes, un treball de folk d'arrel nord-americana que evoca grans cantants folk com Karen Dalton. I, després, en una data única a Catalunya, arriba al MUD Donovan. Cantautor i poeta britànic, autor d'himnes com Sunshine Superman o Universal soldier, actua al Cafè del Teatre precisament en el 50è aniversari de l'edició de Sunshine Superman.

El 18 de març el MUD 17 tancarà portes a Barcelona amb l'actuació d'Elektro Hafiz.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.