Societat

Amposta ja té noms per als dos carrers franquistes

Amposta ja té noms per als dos carrers que encara queden entre els barris del Grau i les Quintanes amb denominacions franquistes. Ruiz de Alda i García Morato passaran a dir-se, en els pròxims dies, Ramon Salas i Eugenio Ribera. Es tracta de dos personatges lligats a la història de la capital del Montsià.

L'arquitecte català Ramon Salas va liderar l'obra de les antigues escoles públiques d'Amposta, seu actual del Museu de les Terres de l'Ebre. La consolidació dels fonaments del Pilar de Saragossa i diverses obres del monestir de Poblet porten la seva signatura.

Eugenio Ribera va ser un dels primers investigadors del formigó armat i l'enginyer del pont penjant d'Amposta. També és responsable d'altres projectes com ara el pont de Maria Cristina de Sant Sebastià i el de la Reina Victòria sobre el riu Manzanares a Madrid.

Les propostes han estat ben rebudes per la majoria de veïns i passaran pel ple de dilluns. El consistori ja treballa també per facilitar i comunicar els tràmits que comporta el canvi de noms. En un procés que s'ha allargat durant mesos, l'equip de govern d'Esquerra vol saldar així un deute amb la democràcia, Amposta i les víctimes franquistes. Per l'acabada de crear comissió del Nomenclàtor també passaran altres canvis de noms de carrers i noves denominacions.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia