Compromesos amb el medi

Els empresaris de l'Estació Nàutica de la Ràpita dediquen un 1% dels ingressos a projectes de recuperació del medi ambient. Enguany es farà una plantada d'arbres

Els empresaris del sector turístic de la Ràpita són conscients de l'entorn en què treballen, un ambient de valor ecològic alt però també molt fràgil. I amb l'objectiu de preservar aquest entorn que cada any atrau milers de visitants, l'Estació Nàutica de la Ràpita ha decidit contribuir al manteniment del medi. En aquest sentit, els socis de l'estació han acordat destinar un 1% dels ingressos a projectes de recuperació, millora, recerca o investigació d'aspectes relacionats amb el medi ambient. Serà un acord que aquest 2010 es traduirà amb una plantada d'arbres al parc natural del delta de l'Ebre. Concretament, es plantaran un centenar d'arbres. «Es plantarà un arbre per cadascuna de les reserves que es van fer durant el 2010 a través de la central de l'estació nàutica», ha assenyalat el gerent de l'Estació Nàutica de la Ràpita, Jordi López.

La plantada d'arbres es farà a la primavera coincidint amb la celebració del dia mundial del medi ambient. A més del parc natural, s'implicaran en aquest acte escolars del delta de l'Ebre, que seran els encarregats de plantar els arbres autòctons. «Cada vegada que un turista efectua una reserva a través de l'estació nàutica ha de saber que està col·laborant al manteniment del medi ambient», ha dit la regidora de Turisme de l'Ajuntament de la Ràpita, Rosa Anglès. Per dur a terme els projectes de recuperació d'ecosistemes i medi ambient, l'Estació Nàutica de la Ràpita té el suport del campus de les Terres de l'Ebre de la Universitat Rovira i Virgili, de l'Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentària (IRTA) i del Parc Natural del Delta de l'Ebre.

A més, els empresaris del sector turístic de la Ràpita també estan implicats en la Carta Europea de Turisme Sostenible, un segell de qualitat que va obtenir el parc natural però que implica tots els sectors econòmics del Delta. Enguany es farà el tercer curs perquè els establiments turístics s'acrediten com a punts d'informació del parc. Actualment hi ha quaranta-cinc empreses acreditades.

Compensar les emissions de CO2

L'Estació Nàutica de la Ràpita també proposa als turistes que fan les reserves a través de la seua pàgina web (www.enlarapita.com) que compensen les emissions de CO2. «Som conscients que els desplaçaments en automòbil i avió fins a la nostra destinació provoquen l'emissió de partícules de CO2», ha dit López. En aquest sentit, l'Estació Nàutica de la Ràpita ofereix als seus clients la possibilitat de calcular les emissions de gasos d'efecte hivernacle del seu trajecte a través del projecte CeroCO2, una iniciativa de diverses ONG, que pretén sensibilitzar la societat pel que fa a la necessitat d'emprendre accions immediates contra l'escalfament del planeta. Les emissions es compensen amb la col·laboració en projectes mediambientals.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Societat

Mor Enric Torres Camprubí, setanta-cinc anys d’emprenedoria

Renfe establirà 600 trajectes de bus al dia entre Tarragona i Sant Vicenç de Calders com a transport alternatiu al tren

Barcelona
Societat

Creix la preocupació per l’accés a l’habitatge i la massificació turística a Barcelona

Barcelona
societat

Sindicats de Mossos reclamen l’ampliació “urgent” de la comissaria de les Borges Blanques

Barcelona
societat

Badalona Acull lliura més de 2.000 firmes a l’Ajuntament per exigir un alberg després del tancament de Can Bofí Vell

Barcelona
URBANISME

La transformació del Carrilet projecta un mercat més obert, habitatge i nous serveis

Reus
urbanisme

Comença la rehabilitació de noves finques als barris del Besòs i el Maresme a Barcelona

baRCELONA

Posen la primera pedra de la potabilitzadora de l’Escala

L’ESCALA
societat

Detenen un home per fer tocaments a una dona durant la festa major

rupià