Medi ambient

societat

El col·lectiu Arteca organitza un projecte de conscienciació mediambiental a través de l’art

El col·lectiu Arteca de la Biblioteca de Palafrugell ha organitzat per primera vegada un projecte de conscienciació mediambiental a través de l’art que inclou diverses activitats. El 16 d’abril es va donar inici al projecte amb l’activitat Passegem i netegem. Amb la sortida, els participants van gaudir del medi natural, que van voler deixar una mica més net de com el van trobar. El Dia de la Mare Terra, 22 d’abril, és la data escollida per publicar les imatges que menys van agradar al col·lectiu: plàstics, puntes de cigarreta, papers, cartró i vidres són alguns dels materials que es varen recollir. La resta d’activitats es vertebren al voltant de dues dates més relacionades amb el medi ambient: el 17 de maig, Dia Mundial del Reciclatge, i el 5 de juny, Dia Mundial del Medi Ambient.

Manifest

Coincidint amb el 22 d’abril, Dia Internacional de la Mare Terra, el grup d’artistes d’Arteca també ha elaborat un manifest en què explora com millorar el medi ambient des d’una perspectiva artística. “Pensem que tothom, des de qualsevol disciplina, pot ajudar a protegir el medi ambient, per tant des de l’art també”, assegura el col·lectiu. També assenyala que l’artista pot decidir utilitzar per a  les seves obres “materials que siguin respectuosos amb el medi, que no contaminin i que siguin fàcilment reciclables; pot també emprar objectes reutilitzats que a traves de la seva obra tindran una nova vida.” Per últim, el col·lectiu aposta per l’art com a eina per “crear consciència.” “Volem que quan observeu les nostres peces ens facin pensar, ens facin adonar de com de fràgil és el nostre planeta i que si volem que en el futur els nostres fills en continuïn gaudint, l’hem de cuidar i hem de començar a actuar ara mateix”, conclou el manifest.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia