Medi ambient

Documental dels 25 anys d’oposició a la MAT Selva

La Plataforma No a la MAT Selva està realitzant un documental i una exposició retrospectiva sota el nom de Voler fins a poder per explicar els 25 anys de la seva oposició a les línies de Molta Alta Tensió. El documental s’estrenarà el dia 5 de maig i l’exposició es podrà veure del 4 al 20 de novembre per la Festa de la Ratafia de Santa Coloma de Farners. El documental està dirigit per Neus Pagès i Adrià Expòsit, dos joves cineastes de la comarca que fa anys que segueixen de prop, amb la seva càmera, l’activitat de la plataforma. La peça audiovisual, d’uns 40 minuts de durada, té com a objectiu principal captar els fets que han tingut lloc durant aquests temps posant èmfasi en la manera de fer de la plataforma, que utilitza el sí com a llavor de canvi, de transformació i d’oposició. Inclou imatges inèdites, testimonis directes dels protagonistes i declaracions d’experts que convidaran el públic a reflexionar sobre aquest cas concret sense perdre de vista la universalitat del fet. “La feina de la Plataforma No a la MAT ha estat una tasca de llarg recorregut, de treball de cada dia i això és el que volem que en part quedi documentat”, ha remarcat el portaveu de No a la MAT Selva, Joan Canal. I ha conclòs: “Hem volgut ser una oposició a la MAT aportant alternatives. Ara ja no hi ha cap més camí que el de derogar aquest projecte innecessari.”



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
MEDI AMBIENT

Controlat l’incendi de Foradada-Baldomar, que ha afectat unes 21 hectàrees

Foradada

Campanya ’A la feina, fem salut. Pugem escales!’, a l’Hospital de Figueres i el Bernat Jaume

FIGUERES

Carles Duarte dona exemplars únics de Víctor Català a l’arxiu municipal

L’ESCALA
SOCIETAT

En marxa a Barcelona les obres per ampliar la xarxa d’aigua freàtica

Barcelona
Rafael Antonín, ‘Rafuel’
Cuiner ‘influencer’. Ha obert el restaurant Casa Rafuel

“La cuina comença al mercat; jo hi vaig cada matí”

Barcelona

Mig mil·lenni creuant el Ter

Bescanó
turisme

Dinou hotels catalans ja tenen les claus de la Guia Michelin

Barcelona
RECERCA

Cinc alumnes de la UPC analitzaran els trens europeus

Barcelona
SOCIETAT

La Sagrada Família incorpora la IA en la gestió de les seves visites

Barcelona