medi ambient
L’ONU avisa del “risc imminent d’una crisi mundial de l’aigua”
Un informe alerta que entre dos mil i tres mil milions de persones pateixen escassetat d’aigua al món
La publicació de l’estudi coincideix amb l’inici de la Conferència de l’Aigua
Entre dos mil i tres mil milions de persones pateixen escassetat d’aigua al món, un problema que s’agreujarà en les pròximes dècades, especialment a les ciutats, i que l’ONU demana combatre amb més “cooperació internacional”.
Aquesta és la principal conclusió de l’Informe de les Nacions Unides sobre el Desenvolupament dels Recursos Hídrics en el Món, presentat aquest dimecres per la Unesco i ONU-Aigua coincidint amb l’inici de la Conferència de les Nacions Unides sobre l’Aigua 2023, que reuneix a Nova York desenes de caps d’estat i de govern fins aquest divendres.
Al món, més de 2.000 milions de persones (un 26% de la població) no té accés a l’aigua potable i uns 3.600 milions (el 46%) no té un sanejament gestionat de forma segura, segons l’informe, recollit per l’agència Efe i que assenyala que entre 2.000 i 3.000 milions de persones pateixen “escassetat d’aigua durant almenys un mes a l’any”. Els autors de l’estudi alerten que en les dècades que venen, l’escassetat d’aigua s’agreujarà, sobretot a les ciutats. Preveuen que la població urbana que pateix dèficit d’aigua potable es dupliqui, un fet que podria comportar riscos greus per a la seguretat alimentària i l’accés a l’electricitat.