Medi ambient

L’aigua de l’estany Banyoles és “excel·lent” segons les últimes analítiques

La qualitat de l’aigua de l’estany de Banyoles és a dia d’avui excel·lent segons les últimes analítiques encarregades per l’ajuntament després que divendres l’Agència Europea del Media Ambient recomanés tancar la zona de bany del Club Natació de Banyoles per la mala qualitat de l’aigua. En roda de premsa, l’alcalde en funcions Miquel Noguer va explicar que les dades fetes públiques per l’organisme europeu, i que van generar una “alarma inncessària”, corresponen a l’any passat. Noguer va detallar les dades del 2022 ja que cada any durant la temporada de bany, Aigües de Banyoles pren mostres dos dies a la setmana per avaluar la qualitat de l’aigua. “Ho fem per tenir un control de l’aigua de l’estany i si pot tenir una incidència pels usuaris”, va afegir. L’alcalde en funcions va fer balanç del 2022: “L’any passat l’aigua va ser excel·lent i bona durant tot el període de bany. Només hi va haver alteracions dos dies, el 30 d’agost i l’1 de setembre que els paràmetres d’enterococs van estar per sobre a les tres zones de bany, Caseta de Fusta, Banys Vells i Club Natació Banyoles”. El 4 d’agost del 2022 la qualitat de l’aigua al Club presentava un nivell més alt d’e-coli.

Les analítiques de les mostres fetes el dilluns 12 de juny i el dimarts 13 demostren que l’aigua és excel·lent en els nivells dels bacteris e-coli i enterococs en totes tres zones: Caseta de Fusta, Banys Vells i Club Natació Banyoles. Miquel Noguer va explicar l’actuació feta arran de “l’alarma innecessària creada per un organisme europeu en base a unes dades que els hi don l’ACA de l’any passat i que les fan públiques al cap d’un any”

Nivell d’aigua

Per altra banda, les últimes pluges han fet que “l’estany estigui ple i en la cota zero” va assenyalar Noguer, congratulant-se per la bona notícia. “Estem molt millor que fa un any”, va destacar l’alcalde.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Els nostres subscriptors llegeixen sense anuncis.

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia