Medi ambient

MEDI AMBIENT

Banyoles defensa la qualitat de l’aigua

La qualitat de l’aigua de l’estany de Banyoles és en el dia d’avui excel·lent, segons les últimes analítiques encarregades per l’Ajuntament després que divendres l’Agència Europea del Medi Ambient recomanés tancar la zona de bany del Club Natació Banyoles perquè la qualitat de l’aigua era pobra. En una roda de premsa, l’alcalde en funcions, Miquel Noguer, va explicar que les dades fetes públiques per l’organisme europeu, i que van generar una “alarma innecessària”, corresponen al 2022 i difereixen de les que té el consistori.

Cada estiu, coincidint amb la temporada de bany, l’Ajuntament encarrega una recollida de mostres dos dies a la setmana per avaluar la qualitat de l’aigua a les tres zones de bany: la Caseta de Fusta, el Club Natació Banyoles i els Banys Vells. “Ho fem per tenir un control de l’aigua de l’estany i si pot tenir una incidència per als usuaris”, va afegir. L’alcalde en funcions va fer balanç del 2022: “L’any passat l’aigua va ser excel·lent i bona durant tot el període de bany. Només hi va haver alteracions dos dies, el 30 d’agost i l’1 de setembre, en què els paràmetres d’enterococs van estar per sobre a les tres zones de bany (Caseta de Fusta, Banys Vells i Club Natació Banyoles)”. El 4 d’agost la qualitat de l’aigua al club presentava un nivell més alt d’E. coli.

Davant la recomanació europea, l’Ajuntament va encarregar noves analítiques. Les mostres fetes dilluns, 12 de juny, i dimarts, 13, demostren que l’aigua és excel·lent en els nivells dels bacteris E. coli i enterococs en totes tres zones de bany. Miquel Noguer va explicar que van voler actuar davant “l’alarma innecessària creada per un organisme europeu basant-se en unes dades que els facilita l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) de l’any passat i que fa públiques al cap d’un any”. Per la seva banda, el president del Club Natació Banyoles, Jordi Casanova, va valorar el model de gestió municipalitzada de l’aigua de l’estany i el treball conjunt i constant amb l’àrea de Medi Ambient de l’Ajuntament, Aigües de Banyoles i el Consorci de l’Estany. En aquest sentit, Jordi Casanova va tranquil·litzar els usuaris de les instal·lacions esportives: “L’aigua està en condicions excel·lents.”

D’altra banda, les últimes pluges han fet que l’estany “estigui ple” i que el nivell de l’aigua hagi pujat “fins a un centímetre positiu de la cota zero”, va assenyalar Noguer, congratulant-se: “Estem molt millor que fa un any.”



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia