Medi ambient

Tomaqueres i heures ajudaran a mesurar la qualitat de l’aire a Barcelona i Vic

S’instal·laran plantes amb sensors a l’Eixample i el Palau Reial de la capital catalana i a l’Estadi de Vic

El Consell Superior d’Investigacions Científiques (CSIC) instal·larà plantes, en concret tomateres i heures, amb sensors que mesuraran la qualitat de l’aire a l’Eixample i el Palau Reial de Barcelona i a l’Estadi de Vic (Osona). Es tracta d’un experiment que s’emmarca en el projecte europeu WatchPlant, que busca crear sistemes biohíbrids intel·ligents que detectin condicions ambientals adverses a partir de les ràpides respostes de les plantes. La Generalitat també hi col·labora. El departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural ha cedit, segons explica en un comunicat, els punts de mesurament de la Xarxa de Vigilància i Prevenció de la Contaminació Atmosfèrica (XVPCA), des d’on es transmetran les dades en remot per integrar-les conjuntament amb les obtingudes a les estacions.

El projecte pretén desenvolupar i fer la validació experimental d’una nova tecnologia consistent en un sistema on s’integren plantes vives amb diferents components tecnològics i la intel·ligència artificial. D’aquesta manera, es vol abordar el monitoratge ambiental in situ, centrant-se principalment en la contaminació d’àrees urbanes per establir una relació amb la salut humana. En aquest cas, s’han seleccionat tomaqueres i heures per conèixer la resposta sensorial de les plantes a les diferents concentracions dels contaminants atmosfèrics.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia