Medi ambient

Olot

Mesuradors sísmics per a l’avinguda de Sant Jordi

L’Ajuntament d’Olot instal·larà mesuradors sísmics a l’avinguda de Sant Jordi per analitzar si es produeixen microsismes, tal com indica un informe tècnic independent, i prendre, si escau, les mesures oportunes. Ho ha comunicat l’alcalde, Pep Berga, als representants de la plataforma veïnal No És un Vial, És un Carrer, que remarquen que aquest informe dona la raó a les queixes dels veïns respecte a les afectacions a diverses cases per l’alt nivell de trànsit d’aquesta via, sobretot de camions pesants. A més, els representants de la plataforma, Mercè Coll i Ramon Busquets, asseguren que aquest informe obre les portes perquè tots els afectats puguin presentar conjuntament una demanda d’indemnitzacions.

Coll i Busquets han alertat que cal tenir en compte que tot aquest trànsit circula per la falda del volcà Bisaroques i, per tant, en una zona de subsol volcànic inestable. A més, hi han afegit que l’afectació del trànsit pesant s’amplifica amb el bombament de la calçada i amb l’enfonsament de les tapes del clavegueram uns centímetres respecte al nivell del paviment. Això és el que, segons ells i d’acord amb l’informe, provoca les sotragades que causen els microsismes.

En el marc d’una reunió d’inici del nou mandat dels dos representants d’aquesta plataforma amb l’alcalde per posar-se al dia dels compromisos del consistori respecte a les reivindicacions de l’entitat, Busquets i Coll han tornat a reclamar una nova regularització dels radars, que els camions buits no passin de tornada al seu punt d’origen per l’avinguda de Sant Jordi i, entre altres coses, un nou pla de mobilitat. A més, li han reclamat una senyalització al tram comprès entre el Mirador de la Pubilla i el pont de Consum per alertar els conductors que estan circulant per una zona d’especial protecció.

Per la seva banda, els màxims responsables d’Infraestructures i Mobilitat de la Generalitat han informat la plataforma que abans de final de mes comunicaran a l’Ajuntament d’Olot que pot contractar les obres de reposició d’asfalt sonoreductor a l’avinguda, amb càrrec al departament corresponent.

Alarmisme

El també geòleg i vulcanòleg Llorenç Planagumà ha afirmat que no està demostrat científicament que aquests microsismes siguin els causants de les afectacions als paviments i a les cases. Calen, segons ell, estudis de perillositat fets per geòlegs de l’Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya i de vulnerabilitat per part d’arquitectes. Planagumà ha qualificat d’alarmistes i precipitades les conclusions de l’estudi en què es fonamenta No És un Vial.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

La Cambra de Girona incrementa un 30% la formació

GIRONA

Manifestació de treballadors del servei municipal de neteja

BEGUR

El comitè d’empresa de Trambaix convoca aturades a partir de dilluns

Barcelona
judicial

L’Audiència Nacional ordena a la Guàrdia Civil que no destrueixi proves del 17-A

barcelona

Les obres del túnel de Roda de Berà interromprà la circulació de trens durant cinc mesos

Tarragona
Societat

Mor Jaume Grimalt, enginyer agrònom mallorquí

El ple de Mataró es compromet a crear un ens per defensar i promocionar la llengua

Mataró

Sancionen una exregidora d’ICV per haver penjat un cartell vetat de la Festa Major

RIPOLL

Els usuaris de Mataró Bus podran pagar en targeta i arribaran al Tecnocampus

Mataró