Medi ambient

medi ambient

Badalona activa un vaixell per retirar residus flotants a la platja

Navegarà cada dia entre dos quarts d’onze del matí fins a dos quarts de set de la tarda fins a mig setembre

Badalona ha posat avui en marxa un vaixell que retirarà residus sòlids flotants a la zona de bany de les seves platges. Segons ha informat el consistori badaloní en un comunicat, recollit per Efe, el govern municipal ha dut a terme en un mes el procés de licitació d’aquest servei per afrontar el problema de la presència de sòlids flotants a la zona de bany i a les platges del litoral de la ciutat.

L’embarcació treballa de 10.30 a 18.30 hores tots els dies de la setmana, els caps de setmana i els festius inclosos fins al diumenge 17 de setembre, i el cost previst del servei és d’uns 29.000 euros. Tot i que els servei arrenca dos mesos després de l’inici de la temporada de bany, es va valorar la necessitat de posar-lo en funcionament per minimitzar la presència de residus. Segons informa l’ACN, en anteriors campanyes, del 2011 al 2015, s’havien arribat a utilitzar dues embarcacions, però enguany només s’ha arribat a temps perquè n’operi una.

La regidora de Medi Ambient de Badalona, Sònia Egea, ha manifestat que “aquest servei de recollida de sòlids flotants no és la solució definitiva a la neteja de l’aigua de mar, però sí que en millorarà l’estat”.

“Hem posat tots els recursos que hem pogut en un mes de govern –ha afegit la regidora– perquè les platges estiguin tan netes com sigui possible; a més d’aquesta embarcació, també hi ha un servei de recollida manual i el del garbell a la sorra”. Egea ha demanat a la ciutadania que mantingui un capteniment cívic a les platges.

Com que la majoria dels sòlids provenen de la recollida d’aigües pluvials i del clavegueram, el govern local té la intenció de crear tres dipòsits: “Serà una solució per retenir l’aigua que surt al mar i donar més temps a les clavegueres per a filtrar els sòlids”, ha afegit la regidora.

La majoria dels residus que es troben surant a l’aigua del mar són plàstics i tovalloletes d’un sol ús, motiu pel qual Egea insisteix en la necessitat de conscienciar la població sobre el bon ús del sistema de recollida d’escombraries. “El mar ens torna el que rep”, ha conclòs.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia