MEDI AMBIENT
Crida per sensibilitzar contra el malbaratament alimentari
El Departament d’Acció Climàtica impulsa la campanya Aprofitem els aliments, una iniciativa contra el malbaratament alimentari que es desenvoluparà fins a finals d’octubre per conscienciar i sensibilitzar sobre les pèrdues alimentàries. A partir del 26 de setembre i fins al 6 d’octubre es faran 18 trobades, sopars o dinars, en diferents restaurants gastronòmics amb joves cuiners del territori. La xef Ada Parellada serà la padrina de cada trobada, idearà els menús i formarà els cuiners ambaixadors. La iniciativa té el suport i la participació del sector de la restauració, la Fundació Banc dels Aliments de Catalunya, la Plataforma Aprofitem els Aliments i la Fundació Espigoladors. El dissabte 7 d’octubre s’organitzarà el Gran Dinar d’Aprofitament a la plaça Corsini de Tarragona. Conjuntament amb la Fundació Espigoladors, el 8 d’octubre es farà la tercera Marató Jo espigolo per l’aprofitament alimentari simultàniament a Lleida, Tarragona, el Baix Llobregat i la conca de la Tordera, i finalment, Reus serà la seu el 17 d’octubre de la jornada Aprofitem els aliments, organitzada cada any pel Departament d’Acció Climàtica.