Medi ambient

Olot

Més espai públic per assegurar la protecció de la Moixina

El ple d’Olot va donar ahir llum verd per unanimitat a la compra de quatre noves parcel·les de la Moixina –un espai d’aiguamoixos emblemàtic de la ciutat i una de les reserves especials del Parc Natural de la Garrotxa– per un total de 29.100 euros. S’avança així en la protecció d’una zona d’un alt valor paisatgístic, ecològic i social. Es tracta d’un total d’una hectàrea i mitja, que han de servir per connectar la zona dels estanys d’en Broc amb els paratges de la capella de la Mare de Déu de la Salut a través de la carretera de la Moixina. Tal com va informar el regidor d’Urbanisme, Jordi Güell (Junts), amb l’adquisició de les noves parcel·les, entre les de l’Ajuntament i les del Parc Natural de la Garrotxa, n’hi ha 10 de titularitat pública, que inclouen tota la zona boscosa de la Moixina.

Güell hi va afegir que es durà a terme un projecte de protecció, fruit d’un conveni amb el Parc Natural que s’emmarca en la Xarxa Natura 2000 i el catàleg de biodiversitat elaborat pel mateix Ajuntament, el Consorci de Salut Pública i Medi Ambient i el parc de protecció de tot l’espai públic de la Moixina.

Jordi Rubió (Activem Olot) va celebrar que l’Ajuntament adquireixi patrimoni d’alt valor ecològica. Josep Guix (PSC) va donar suport a la compra i va recordar que, precisament, adquirir patrimoni públic en els espais d’especial protecció és un dels objectius del Parc Natural de la Garrotxa. Guix va reclamar també que es tirin endavant processos similars com els dels volcans Montsacopa i Garrinada d’Olot. Per la seva banda, Bruna Cañada (CUP) va indicar que, amb l’adquisició de les noves parcel·les, s’obria la possibilitat d’avançar en la recuperació dels aiguamoixos i de protegir la seva singularitat i la seva biodiversitat.

Pisos socials

En el mateix ple es va aprovar també la compra de l’últim edifici del carrer de Sant Cristòfor, amb els vots favorables de l’equip de govern (Junts i ERC) i de Vox, i els contraris del PSC i l’abstenció de la CUP i d’Activem Olot. Aquesta actuació permetrà tirar endavant el pla parcial als terrenys on s’han de construir una vuitantena d’habitatges de protecció social.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia