Convocada una manifestació contra el pla de Ponent
Veïns i ecologistes protestaran dissabte contra l’estació entre Gavà i Castelldefels i la futura piscina
La plataforma Aturem el Pla de Ponent ha convocat una manifestació dissabte vinent per protestar contra aquest pla urbanístic i diferents projectes plantejats entre Gavà i Castelldefels, com una estació ferroviària entre els dos municipis i la construcció de quatre piscines a la zona gavanenca de Ca n’Horta. La marxa sortirà a les 10 del matí de la plaça de l’Ajuntament de Gavà i recorrerà els espais per on s’han planejat els diferents projectes.
El col·lectiu denuncia des de fa anys el pla de Ponent, que implica urbanitzar 186 hectàrees i construir 4.896 habitatges en un espai que és, segons els ecologistes, l’únic connector ecològic que queda entre el massís del Garraf, el Parc Agrari del Baix Llobregat i els espais naturals del delta. La plataforma Salvem el Calamot-Aturem el Pla de Ponent va denunciar al jutjat el 2022 el projecte d’urbanització perquè assegura que no té un estudi rigorós sobre l’impacte ambiental que tindria la seva execució, una part de la qual ja ha començat.
En els últims temps s’han sumat noves propostes per a la zona entre Gavà i Castelldefels. Una és la construcció d’una nova estació de Rodalies entre els dos municipis, a dos quilòmetres de les actuals, tal com recull el pla director urbanístic metropolità, que ha estat aprovat de forma inicial. Aturem El Pla de Ponent proposa que “s’estalviï aquesta inversió milionària i que els diners es destinin a millorar la xarxa de Rodalies”. Un altre projecte controvertit és la construcció d’un complex de quatre piscines a la zona de Ca n’Horta, “sense tenir en compte l’actual situació de sequera”, segons els convocants de la protesta. La construcció “implicaria la destrucció de l’entorn històric de la masia de Ca n’Horta, del segle XVII, una de les masies més emblemàtiques del Turó del Calamot”, alerten els portaveus de la plataforma. Destaquen també que a Gavà existeixi una piscina municipal descoberta a la zona de Can Sellarés i que “l’Ajuntament va decidir tancar i edificar-hi pisos”.