Medi ambient

sequera

Els embassaments de les conques internes baixen per primer cop del 16%

El govern descarta decretar l’entrada en emergència al sitema Ter-Llobregat la setmana que ve

Els embassaments de les conques internes han baixat per primera vegada del 16%, segons dades de l’ Agència Catalana de l’Aigua d’aquest dijous. Els nou pantans que s’utilitzen com a referència per la mitjana se situen, en conjunt, en el 15,99%, amb un total de 111.07 hectòmetres. gairebé la meitat del que hi havia fa un any. Aquesta nova xifra rècord amb els pantans sota mínims, però, no implica l’aplicació automàtica de la declaració d’emergència, ja que s’implementa individualment a cadascuna de les unitats que conformen les conques internes. De fet, el govern ha descartat decretar l’entrada en emergència la setmana que ve, segons informa l’Agència Catalana de Notícies. A principis de setmana, el president de la Generalitat, Pere Aragonès, va afirmar que els municipis que formen la unitat, entre ells Barcelona i la seva àrea metropolitana i Girona, entrarien en emergència “probablement” la propera setmana.

De fet, l’executiu ha decidit posposar la decisió perquè les reserves d’aigua dels embassaments del Ter-Llobregat, del qual beuen prop de 6 milions de persones, encara es troben al 16,5%, mig punt per sobre del llindar que preveu el pla de sequera. Per tant, de moment continua en preemergència.

En canvi, la unitat que depèn de l’embassament de Darnius-Boadella fa mesos que està en emergència i ara les reserves se situen al 12,13% (amb un total de 7,41 hectòmetres cúbics dels 61,10 hm3 del volum màxim total que s’hi poden acumular).

Pel que fa al pantà de Sau, segons l’ACA, es troba al 4,8%, arribant al seu mínim històric. També e troben al mínim històric els embassaments de Darnius-Boadella, que se situa en el 12,1%, i el de Riudecanyes, amb un 2,9% del total d’aigua que pot contenir.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Els nostres subscriptors llegeixen sense anuncis.

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia