Medi ambient

Medi Ambient

Manifestació el 8 de juny a Barcelona per un canvi de model econòmic davant la “crisi ecosocial”

Les entitats ecologistes i juvenils Arran, End Fossil, Fridays for Future i Futuro Vegetal han convocat una manifestació conjunta el 8 de juny a Barcelona en què reclamaran canvis en el model econòmic davant la crisi “ecosocials.

Amb el lema S alut, Terra, Futur , els col·lectius volen reclamar un decreixement econòmic a partir del “canvi del model capitalista”, que ha generat danys irreversibles en el medi ambient, segons han explicar en una roda de premsa aquest dimecres. Consideren que els governs actuals “atorguen més valor a la construcció de grans infraestructures que a la dignificació del sector primari” i que qui se’n ressent més és la classe popular. Per això, han fet una crida a entitats i persones d’arreu del territori a participar de la manifestació, des d’on també exigiran posar fi a la massificació turística, les desigualtats territorials i l’especulació amb els recursos bàsics.

Les entitats juvenils i ecologistes consideren que el canvi climàtic és l’amenaça més gran per a la salut mundial del segle XXI i que entre la joventut hi ha una “sensació que el futur està perdut i que les conseqüències de la crisi ecosocial són irreversibles”, per això, han posat èmfasi en “l’organització ciutadana” per revertir el desànim.

També critiquen que la pagesia és “cada vegada més víctima” del model agroindustrial i que les institucions han construït un model de producció basat en el creixement infinit, que depèn d’una naturalesa amb una capacitat de regeneració limitada i finita. “Aquesta realitat no pot canviar si l’Estat atorga més valor a la construcció de grans infraestructures que a la dignificació del sector primari”, han denunciat.

Per tot plegat les entitats han fet una crida a sortir al carrer el pròxim 8 de juny a Barcelona a les 19 hores, data que coincidirà amb la jornada de reflexió de les eleccions europees.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el darrer article gratuït dels 5 d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia