Medi ambient

MEDI AMBIENT

L’actuació d’urgència en el litoral de Barcelona puja finalment a 125.000 euros, segons l’Estat

La resta de la partida d’1,5 milions servirà per millorar altres platges de la demarcació també malmeses pel temporal Nelson

Comença la reparació a Pineda que s’allargarà fins al 10 de juny

El Ministeri para per a la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic (MITECO) ha estat excepcionalment generós amb la partida que va destinar a l’actuació d’urgència en el litoral de la demarcació de Barcelona per pal·liar els desperfectes del temporal Nelson. Hi ha destinat 1,5 milions d’euros als municipis de Badalona, Sant Andreu de Llavaneres, Sant Vicenç de Montalt i Pineda de Mar, però segons el pressupost oficial conegut avui deixar aquestes platges a punt per a la temporada turística només costarà 125.000 euros. En concret, i segons especifiquen fonts del MITECO, les accions que es faran a les quatre poblacions, i que han començat aquest matí a Pineda de Mar, es concentraran en la retirada d’infraestructures i elements que van aflorar amb el temporal i que poden ser perillosos pels banyistes, a aplanar els talussos més pronunciats a les platges i al transvasament de la sorra en aquells espais on no n’hi hagi. Els 125.000 euros es repartiran en 20.000 euros a Pineda de Mar, 20.000 més a Badalona i 85.000 pel transvasament de la sorra a les platges de Llavaneres i Sant Vicenç. A Badalona està previst enllestir les obres abans de Sant Joan i al juliol es farà el transvasament de la Riera del Balís a Llavaneres i Sant Vicenç.

Comença Pineda

El delegat del govern a Catalunya, Carlos Prieto, ha visitat aquesta tarda l’inici de les obres a la platja dels Pins de Pineda de Mar. Una actuació que s’allargarà fins al 10 de juny i que també millorarà la platja dels Pescadors i la de la Riera. Prieto ha confirmat que un cop executades totes les obres previstes en el litoral barceloní la resta de diners de la partida es destinaran a altres parts del litoral de la demarcació que hagin patit els efectes del Nelson. “Estem convençuts que amb les actuacions previstes no arribaren a esgotar la partida i hem de mirar quines possibilitats tenim de poder beneficiar més platges”, ha constatat. Des del Ministeri avancen que es podria actuar en els ports d’Aiguadolç, Ginesta, Garraf i Vallcarca i la seva recol·locació a la platja de Sant Sebastià (Sitges); la platja les Casetes del Garraf (Sitges), La Pineda i Cal Francès (Viladecans), el Far de Sant Cristòfol (Vilanova i la Geltrú) y la platja Llarga de (Cubelles).

El delegat del govern a Catalunya ha defensat les accions que s’estan duent a terme a les costes d’arreu del país i ha recordat que en total. l’Estat ha destinat 3,3 milions per resoldre d’urgència els problemes ocasionats pel Nelson. Prieto també ha insistit a destacar aquells projectes que, en el cas del Maresme, son de més calat i orientats a evitar la regressió de les platges. “Un cop feta la feina a Premià de Mar i que s’ha vist eficaç contra el temporal continuem fent els estudis tècnics pertinents per conèixer quines són les millors solucions per a cada població, que no sempre son les mateixes”, ha dit i ha posat coma exemple Montgat i Vilassar de Mar. Carlos Prieto també ha reclamat que les millores que es facin al litoral han de tenir la col·laboració de totes les administracions afectades.

Projecte estructural

Per la seva banda, l’alcalde de Pineda de Mar, Xavier Amor, s’ha mostrat molt satisfet de la resposta obtinguda pel govern de l’Estat. Amor ha reconegut, però, que la primera avaluació dels danys ocasionats pel Nelson en el municipi en un milió d’euros va ser equivocada. “Els alcaldes fem d’alcaldes i abans de quedar-nos sense recursos tirem amunt i amb les presses de la urgència fas un càlcul estimat i a vegades queda lluny del cost real”, ha afirmat. Amor ha aprofitat novament per reclamar una solució estructural al problema de regressió de les platges més enllà de les aportacions de sorra periòdiques que, en moltes ocasions, es limiten a salvar la temporada turística. “Aquestes solucions reclamen unes inversions supramunicipals i en el cas del nord de la comarca, tenen molt a veure amb la gestió que fem del riu Tordera i del cicle de l’aigua en general”, ha explicat i ha recordat que Pineda ja disposa d’un estudi que abarca tot l’Alt Maresme dissenyat per Rafael Sardà, socio-ecòleg i investigador científic del Centre d’Estudis Avançats de Blanes CEAC-CSIC.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

El pregó de la futbolista Melanie Serrano enceta la Festa Major

BLANES
societat

Un bus sense frens envesteix turismes i xoca amb la boca de metro de la línia L5 al Carmel

Barcelona

El periodista Ramon Iglesias, pregoner de la Festa Major

PORTBOU

S’engega la campanya ‘A les tantes, intactes’

GIRONA
Tallada l’AP-7 a Ulldecona per l’accident de dos camions
societat

Tallada l’AP-7 a Ulldecona per l’accident de dos camions

Barcelona
societat

Neutralitzada la fuita d’àcid clorhídric pel soc de dos camions a l’AP-7 a Ulldecona

Barcelona
mobilitat

Mataró tanca la meitat de la zona blava a l’agost per facilitar l’aparcament

Mataró

L’escola de teixits de Canet “renaixerà” com un centre d’FP integrada

Canet de mar
trasnports

Les obres a la línia L4 del metro deixaran sense servei entre les estacions de La Pau i Selva de Mar

Barcelona