Medi ambient

medi ambient

Mataró rescindirà el contracte del servei d’informadors ambientals que estan en vaga

L’Ajuntament de Mataró rescindirà el contracte a l’empresa Geprecon a qui es va externalitzar el 2021 el servei d’informadors ambientals quan es va fer el desplegament del porta a porta comercial al centre i als barris així com la recollida selectiva a la zona de Vista Alegre. El regidor de Medi Ambient, Xesco Gomar, explica que aquesta és la millor solució per resoldre el conflicte que s’arrossega des de fa temps i que finalment ha portat als cinc treballadors de la plantilla a fer una vaga indefinida. Segons expliquen els empleats de l’empresa, que té la seu a Valladolid, des de l’abril la companyia es va “desentendre” i va deixar de coordinar el servei sense complir amb els compromís de facilitar-los el transport, que han assumit pel seu compte, i el material per fer la feina. Els treballadors que s’encarreguen d’assessorar els establiments i gestionar les incidències també donaven els clauers per activar els xips dels cubells. Asseguren que feien més tasques de les que els pertocava com a informadors ambientals sense que s’escoltessin les seves reivindicacions laborals.

Amb la finalització anticipada del servei els treballadors podran ser indemnitzats i l’Ajuntament treballa per tenir a punt una nova licitació al setembre. Aquesta serà només fins esgotar els dos anys que queden per renovar la concessió del nou contracte de neteja i recollida de residus d’aquí a dos anys que es va adjudicar en tres lots. El principal, corresponent als serveis de recollida, neteja viària i de platges; el segon, vinculat al servei de recollida concertada de voluminosos, i el tercer, és el servei de control de qualitat i educació ambiental amb agents de proximitat als barris. La nova licitació mirarà de sumar punts de l’experiència per aprofitar així el coneixement acumulat per la plantilla al llarg d’aquests tres anys de funcionament, conclou el regidor.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Els nostres subscriptors llegeixen sense anuncis.

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia