Medi ambient

Clam dels pagesos per controlar la tuberculosi de senglars i cabres

El sindicat Unió de Pagesos ha denunciat avui la baixa eficàcia dels controls de fauna cinegètica i el risc que això comporta per als ramaders, atesa l’alta incidència de tuberculosi que han detectat entre els senglars i les cabres salvatges, amb el perill que això suposa per als seus ramats. Les mesures de control “no funcionen” i el Departament d’Acció Climàtica “entorpeix” les actuacions, diuen. Els pagesos es queixen que l’administració no els facilita informació sobre la incidència de la tuberculosi que pateixen aquestes i altres espècies salvatges. Segons les seves dades, el 80% dels porcs senglars morts i examinats l’any passat tenien aquesta malaltia.

El sindicat agrari denuncia que Acció Climàtica “no facilita” fer més controls de la fauna cinegètica, ni aplicar “les mesures urgents” que inclou el decret de caça aprovat a l’abril per regular les poblacions d’aquestes espècies, com el porc senglar, i “evitar danys a sector agrari”. Des del sindicat alerten que les ramaderies extensives, sobretot de bous als Ports, pateixen pel risc que “l’alta incidència de tuberculosi” que tenen animals com el porc senglar posi en risc sanitari les explotacions.

El coordinador comarcal del sindicat al Baix Ebre, Carlos Sanz, alerta que no es donen permisos per a caçar, però que la majoria d’exemplars que es cacen donen positiu per tuberculosi. D’aquí que el sindicat demani que s’implementi un pla de gestió per evitar els danys que causen les poblacions d’aquests animals.

A més, UP denuncia que diversos propietaris de terrenys de la Reserva Nacional de Caça dels Ports no han obtingut cap resposta de l’administració a les peticions reiterades, les primeres del 2021, de sortir de la reserva i permetre la caça a les seves terres.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia