Medi ambient

Primeres intervencions forestals d’Olot Meats a la Garrotxa

Es tracta de la primera fase d’actuacions en boscos de la Vall de Bianya que ja ha estat enllestida

L’acció d’Olot Meats contribueix als reptes globals de la crisi ambiental, en una acció pionera del sector dels escorxadors càrnics a l’Estat espanyol. Els treballs, dirigits pel Consorci Forestal de Catalunya i la Cooperativa Forestal, s’emmarquen en el Projecte forestal de mitigació i adaptació al canvi climàtic (PROMACC Sant Miquel del Mont–La Vall de Bianya).

Fins el moment ja se n’han intervingut una mica més de la meitat des les 29,7 hectàrees seleccionades per fer-hi gestió per millorar i conservar diverses masses forestals de la la Vall de Bianya.

Aquests boscos es troben en 4 finques privades i 5 rodals, dels quals ja s’han acabat els treballs a la finca L’Espunya (fageda i alzinar muntanyenc) i a la finca La Torre de Santa Margarida (roureda amb altres planifolis). A partir de la tardor, s’intervindran la finca La Torre de Sant Pere i Can Xec (roureda) i la finca Els Pujals (roureda).

La gerent d’Olot Meats, Pilar Puig va destacar que l’empresa s’ha imposat un ferm compromís en la lluita contra el canvi climàtic i l’aprofitament de l’aigua, gràcies a la neteja de la biomassa (aigua blava), atenent que l’elevada coberta vegetal dels àmbits forestals és un dels motius de la menor arribada d’aigua als rius, als embassaments i als aqüífers.

De la seva banda, el secretari general del Consorci Forestal de Catalunya, Joan Rovira, va concretar que els objectius específics d’aquest PROMACC son optimitzar la taxa fixadora de carboni i maximitzar el temps d’emmagatzematge d’aquest CO2. També millorar la vitalitat de les masses per augmentar la seva capacitat de mitigació i d’adaptació al canvi climàtic, garantint la conservació i millora de la biodiversitat. L’acció forestal també permet recuperar la seva capacitat productiva, adaptant-lo al nou context climàtic.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia