Medi ambient

Medi AMbient

Mataró descobreix els entorns amb 10 itineraris per anar a peu o amb bicicleta

Mataró ha presentat avui una nova proposta turística per descobrir els seus entorns naturals. Es tracta d’una xarxa, amb 10 itineraris senyalitzats, per fer a peu o amb bicicleta, a través de propostes amb diferents nivells de dificultats. Cada ruta inclou informació detallada sobre el recorregut, el nivell de dificultat, els punts d’interès i consells útils per gaudir-ne al màxim. S’ha posat en valor una xarxa de camins que transcorren per punts d’interès del territori pels voltants de Ermites de Mata, Parc Forestal i el veïnat de Valldeix.

En el projecte, que ha comptat amb el suport de la Diputació de Barcelona i la implicació dels agents del territori, s’han prioritzat els camins públics per fomentar la connexió amb altres itineraris del territori, completant la senyalització existent de camins d’àmbit comarcal de la Xarxa de Senders del Maresme. En alguns casos, en els quals es travessen propietats privades, s’han signat convenis per admetre l’ús públic provisional. Al llarg dels itineraris, la Diputació de Barcelona ha instal·lat 61 punts verticals amb plaques de senyalització orientativa i direccional i on s’identifica també cadascuna de les zones a les que pertany.

Alumnes implicats

el marc dels Serveis Comunitaris, els alumnes de 3r. i 4t d’ESO de l’escola Meritxell en col·laboració amb l’Agrupació Científico-Excursionista de Mataró, van desenvolupar un treball de recerca i descoberta de l’entorn periurbà de l’escola, que van concretar amb l’elaboració d’informació sobre 10 punts d’interès que es troben al terme municipal, des de l’inici del GR 83, al Passeig del Callao, fins al límit municipal de Mataró al coll de Can Xerrac. Aquesta informació s’ha traduït en codis QR que s’han incorporat a la senyalització dels itineraris de les Ermites de Mata.

La informació detallada de cada ruta (recorregut, nivell de dificultat, punts d’interès i recomanacions) es podrà trobar tant en fullets a l’Oficina de Turisme, com a la pàgina web www.visitmataro.cat i a la web i APP Wikiloc, dins el perfil de Costa Barcelona Maresme, des d’on es podran descarregar els tracks per seguir el recorregut amb GPS.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Josep Valls Cantenys
Regidor a l’oposició. Més per Vilamalla

“Cal treballar per poder garantir l’accés a l’habitatge”

Vilamalla

La millor ruta per al metge rural

Barcelona
SOCIETAT

Mataró tanca unes Santes “més cíviques i amb menys incidents”

Mataró
MOBILITAT

Trànsit vol instaurar un tram de cent quilòmetres de velocitat variable a l’AP-7 entre Maçanet i el Vendrell

BARCELONA
serveis

Vidreres inicia el control del servei d’abastament d’aigua potable a les urbanitzacions

vidreres
meteorologia

La calor toca sostre i s’acarnissa a l’Empordà

barcelona
societat

Protesta pel possible desallotjament a l’antiga escola Massana

BARCELONA

Controlat l'incendi de Maçanet de la Selva per un vehicle calcinat a l'AP-7

maçanet de la selva
SOCIETAT

Formació i celebració a Salt en el Dia de la Dona Africana

salt