Medi ambient

medi ambient

Boies arrencades a les cales que Mont-ras havia restringit a embarcacions

Mont-ras ha estat el darrer municipi del litoral de la Costa Brava a abalisar platges i cales per garantir la convivència entre banyistes i embarcacions, que han de respectar distàncies mínimes de 200 metres respecte a les teòriques zones de bany i de 50 a la resta del litoral, segons la llei de costes. Però al marge de les queixes que el consistori va rebre arran de la iniciativa, la comissió de medi marí de SOS Costa Brava ja ha detectat, després dels tres primers caps de setmana d’estiu, set balises o boies arrencades al tram comprès entre s’Alguer, a Palamós (una), i el Vedell (dues) i el Crit (quatre), ja a Mont-ras.

Les balisses han aparegut dins de les platges, i en el cas del Crit, amuntegades rere un tronc. L’alcaldessa de Mont-ras, Vanessa Peiró, admetia ahir que n’ha rebut avís i ha demanat a l’empresa responsable que les reposi, però recorda que les seves possibilitats de control i vigilància són minses, amb només dos agents de policia local i sense embarcació. Peiró trasllada la responsabilitat de control a les unitats marines dels Mossos o bé als Agents Rurals, que també tenen competències en aquest cas.

Des de SOS Costa Brava han anunciat que aquest estiu intensificaran el control i les denúncies a embarcacions que infringeixin les limitacions al litoral gironí, i en especial a la zona protegida de cap Roig i Castell, on els darrers anys ja havien arribat queixes per la celebració de festes il·legals amb diversos vaixells fondejats arran de costa.

Amb la pressió a la zona, Palamós i Palafrugell havien anat abalisant les cales pel sud –cala Sanià– i pel nord –fins al Golfet–, i el litoral de Mont-ras és la zona que s’ha endreçat aquest any.

L’alcaldessa de Mont-ras, Vanessa Peiró, admetia la setmana passada a aquest diari que les restriccions havien provocat queixes d’alguns usuaris que demanaven algun lloc de recer, i obria la porta a fer-hi algun ajustament en el futur. Però recordava que els havien arribat imatges de “banyistes encerclats per barques, motos d’aigua i gent fent surf de rem” i volien garantir la seguretat de tothom.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Els nostres subscriptors llegeixen sense anuncis.

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia