Medi ambient

medi ambient

Argentona actualitza el cens de gossos que es troba desfasat de fa vint anys

Argentona és dels municipis pioners a crear el 2019 una regidora de Benestar Animal per treballar per la convivència entre persones i animals. Enguany l’Ajuntament s’ha proposat actualitzar el cens de gossos després de detectar que està del tot desfasat amb animals censats des de fa més de vint anys. “Ens trobem amb animals que és impossible que siguin vius però els propietaris no els donen de baixa”, explica la regidora de Benestar Animal, Mariona Pasqual, que recorda l’obligació de fer el registrar municipal dels animals de companyia.

A principi d’any es va fer una campanya de conscienciació sobre l’obligatorietat de ruixar els orins que va permetre censar a 130 animals en el moment en que els propietaris s’adreçaven a l’Ajuntament per recollir-hi una ampolla d’aigua.

“Encara hi ha qui pensa que posant el xip a l’animal n’hi ha prou”, defensa la regidora que insisteix en les campanyes de sensibilització de la població en la tinença responsable com la que s’està portant a terme pels propietaris dels gossos de les races considerades potencialment perillosos. En aquest cas l’animal ha d’anar lligat i amb morrió, si no pot comportar sancions de 9.000 euros i els seus propietaris han de tenir llicència.

Increment de sancions

El nombre de sancions interposades a propietaris d’animals que no compleixen la normativa s’han disparat al municipi. Des de principi d’any s’han interposat 16 denuncies quan l’any passat amb tot l’any la Policia Local va denunciar una vintena de veïns.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Els nostres subscriptors llegeixen sense anuncis.

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia