Medi ambient

Barcelona renova el compromís per ser una ciutat més sostenible

Barcelona renova el compromís per ser una ciutat més sostenible fent front a reptes com la descarbonització i l’estalvi d’aigua. Entre els objectius hi ha el d’arribar als 90 litres per habitant i dia en consum domèstic els pròxims anys i una reducció del consum del 15% en usos comercials industrials i un 10% en usos municipals. Són dos dels reptes prioritaris a treballar en els pròxims dos anys, segons marca el Compromís per una Barcelona + Sostenible 2024-2034, signat aquest dimarts. També reafirma l’acord climàtic per tal d’assolir una reducció del 80% dels gasos d’efecte hivernacle el 2030 a raó d’un 15% anual.

L’acte de renovació del compromís s’ha fet als jardins del Palauet Albéniz i ha comptat amb la participació de l’alcalde Jaume Collboni i la primera tinenta d’alcaldia Laia Bonet així com representants d’entitats i organitzacions. Es tracta d’un document fet després d’un procés participatiu amb un miler d’entitats, organitzacions i veïns.

L’alcalde ha reivindicat la idea d’una aliança ciutadana per avançar cap a una ciutat més sostenible i ha destacat que el paper de les grans ciutats és “molt important” en la batalla per mitigar els efectes i les causes del canvi climàtic.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.