Medi ambient

Medi ambient

Una desena d’informadors ambientals controlaran l’accés de paratges tarragonins i ebrencs

Espais com l’Albereda de Santes Creus a Aiguamúrcia (Alt Camp) s’afegeixen enguany al dispositiu d’Acció Climàtica per garantir l’accés responsable a entorns naturals. Durant tot l’estiu, una desena d’informadors garantiran l’accés responsable al niu de l’Àliga-riu Glorieta (Alt Camp), al Toll de l’Olla i la font de la llúdriga-riu Brugent (entre el Baix Camp i l’Alt Camp), als gorgs del riu Gaià i el riu Brugent, a l’Albereda de Santes Creus (Alt Camp), les Tosques de Capafonts (Baix Camp) i a les zones de les Olles i de la Fontcalda (Terra Alta). La Diputació de Tarragona va comptabilitzar 277.000 visitants en aquests indrets naturals l’any passat.

Aparcar, brossa i gossos

Entre les problemàtiques més comunes detectades l’any passat destaquen l’estacionament de vehicles fora dels espais habilitats, l’acumulació de brossa o portar gossos deslligats. En cas de trobar-se amb infractors, els informadors hauran de comunicar-ho als seus superiors i si s’escau, alertaran als Agents Rurals o bé als Mossos d’Esquadra.

El Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre s’incorporen al pla després d’una prova pilot a les comarques gironines. Una mesura que segons el director general de polítiques ambientals i medi natural Marc Vilahur fomenta una “apreciació” dels espais naturals per part de la ciutadaniai és “especialment necessària” per a petites localitats.

Actiu fins a la tardor

A tot el país, el nombre d’agents formats és de 189. Més enllà d’aquests punts, el departament d’Acció Climàtica també reforçarà la presència d’aquests informadors als parcs naturals de Catalunya, una mesura que complementarà altres accions que busquen reduir les aglomeracions i regular l’accés al medi natural. El servei no només es concentrarà durant l’estiu, sinó que està previst que també s’allargui durant la tardor, coincidint amb la temporada de bolets.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia