Medi ambient

Inspeccionen l’escull artificial davant les Cases d’Alcanar que es manté operatiu

Tècnics del Departament d’Acció Climàtica han inspeccionat l’estat de l’escull artificial situat davant de les Cases d’Alcanar, el més meridional de Catalunya. La inspecció, feta amb l’embarcació d’inspecció Lluerna i el robot aquàtic Rov, ha permès constatar que la infraestructura de gestió pesquera es manté operativa i que no ha variat la seva posició inicial des que es va instal·lar el 1998.

El seu objectiu és imitar les característiques i funcions dels esculls naturals, com ara protegir, regenerar i millorar les poblacions d’espècies d’interès pesquer i el seu ecosistema. L’estructura està formada per dos nuclis envoltats per un seguit de barreres de protecció i es troba en una zona plana de fangs i sorres fines, a un 18 metres de profunditat.

Trets esculls submergits

Al litoral català, la Generalitat hi ha col·locats tretze àrees escullars. En concret, al Port de la Selva, l’Escala, l’Estartit, el Pas del Congo (Blanes-Sant Feliu de Guíxols), el Masnou, Vilanova i la Geltrú, Calafell, Salou, el golf de Sant Jordi Nord i el golf de Sant Jordi Sud i l’Ampolla Els pròxims mesos, es continuarà inspeccionant la resta d’esculls per garantir que estan ubicades correctament, que no s’han colgat a la sorra o que els corrents no les han traslladat o bolcat. També per comprovar que es van colonitzant de fauna i flora bentònica.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia