Medi ambient

Medi ambient

Acord per construir una nova depuradora a la comarca del Baix Ebre

El Consell Comarcal s’encarregarà de les obres amb el finançament de l’Agència Catalana de l’Aigua

El Consell Comarcal del Baix Ebre i l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) han signat un acord per a la construcció de la nova depuradora i col·lectors de Paüls que suposarà una inversió de més de tres milions d’euros. L’ens comarcal serà l’encarregat de dur a terme les obres, que tindran una durada de quatre anys, finançades per l’ACA. Amb aquesta infraestructura, que serà la catorzena de la comarca, es millorarà l’estat de qualitat de la xarxa hidrogràfica formada pels barrancs del municipi de Paüls, a la conca de l’Ebre. Es tracta del Barranc de les Fonts –també conegut com a barranc de l’Arram–, el Barranc de les Valls i el Barranc de la Canal del Grau. Amb aquesta actuació es vol garantir el sanejament de les aigües residuals procedents del municipi que actualment s’aboquen al barranc Lo Toll. El nou sistema de sanejament i depuració de Paüls tindrà una estació de bombament d’aigües residuals, ubicada a la capçalera del Barranc del Toll, que recollirà les aigües de tot el municipi i les enviarà fins a la parcel·la de nova estació de depuració d’aigües residuals (EDAR) mitjançant un col·lector d’impulsió. La planta disposarà d’un pretractament compacte, un tractament primari, i tractament secundari. També la línia de fangs estarà formada per un sistema d’espessiment de fangs.

Segons fonts de l’ACA, actualment hi ha 556 depuradores en servei a Catalunya, que garanteixen el sanejament del 97,2% de la població. Pel que fa a la comarca del Baix Ebre, hi ha desplegades un total de 13 depuradores, que garanteixen el sanejament de més del 92,1% de la seva població.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el darrer article gratuït dels 5 d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia