Medi ambient

Medi ambient

Presenten al·legacions contra el projecte del camí de ronda entre l’Arrabassada i la Savinosa

Les entitats ecologistes creuen que la construcció d’un vial de cinc metres d’amplada per a vianants i bicicletes és una agressió a l’espai

Diverses entitats ecologistes del Camp de Tarragona han presentat al·legacions al projecte de camí de ronda entre les platges de l’Arrabassada i la Savinosa, impulsat pel servei provincial de Costes estatal, perquè consideren que és una “agressió als valors ambientals, paisatgístics i socials” de l’espai. Les associacions apunten que la construcció d’una pista de cinc metres d’amplada per on transitarien vianants i bicicletes aniria “en detriment de la bona convivència entre vianants i ciclistes”. Alerten, a més, del risc de massificació turística. “Una pista de cinc metres als Morrots de la Savinosa és innecessària i no representa una millora per als tarragonins, sinó tot el contrari”, defensen al text d’al·legacions presentat. Recorden que fa deu anys, es va “evitar un error d’aquesta mena”, amb una proposta del llavors Ministeri de Medi Ambient per al GR-92, entre l’Ametlla de Mar, el Perelló i fins l’Ampolla que, finalment, no es va acabar executant. En canvi, com recull l’ACN, les entitats defensen que cal “recuperar” el camí que transcorre per dins de la finca del Preventori sense construir cap nou vial. “Només cal reobrir l’espai a la ciutadania”, asseguren. Les al·legacions han estat presentades per la coordinadora SOS Costa i Camp de Tarragona, formada per les entitats Associació Defensem el Port de Cambrils; Associacio Mediambiental La Sinia; Fridays for Future (Fxf); GATA (Grup d’Amics de Toni Achon - Ecologistes de Catalunya; GEPEC - EdC; GETE - Ecologistes en Acció; GreenPeace Tarragona; Plataforma Salvem la Platja Llarga i el Bosc de la Marquesa; Plataforma Stop Creuers Tarragona -Veïnat pel Decreixement Turístic.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

societat

La Diputació ha ajudat a digitalitzar més de 700 pimes en setze mesos

girona
Societat

L’Ajuntament de Tortosa acusa Junts “d’instrumentalitzar” els Abanderats

Tortosa
Societat

La Paeria promou el lloguer social de pisos buits

Lleida
Societat

Obliguen l’Ajuntament del Vendrell a donar assistència a una colònia de gats d’un terreny privat

El Vendrell
Infraestructures i serveis

Transports destina 16,7 milions a la conservació de les carreteres de Lleida

Lleida
societat

Rebutgen “l’operació especulativa” lligada al Campus de Salut

girona
Societat

Promouen la igualtat i la no discriminació al transport públic

Barcelona
societat

Primera càtedra en intel·ligència artificial aplicada a la diabetis, a la UdG

girona
societat

Intensifiquen els controls a conductors amb testos de drogues

la jonquera