Medi ambient

medi ambient

Expedient a l’empresa de Polinyà pel vessament al Besòs

L’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) ha obert un expedient informatiu a l’empresa de Polinyà que divendres de matinada es va incendiar. Les naus allotjaven productes químics que, amb les tasques d’extinció dels Bombers, van acabar al riu Besòs, provocant la mort de més d’un milers de peixos i el tancament del parc fluvial, a Santa Coloma de Gramenet, que ja s’ha reobert. De la mateixa manera, l’agència ha anunciat que durà a terme un programa de seguiment per comprovar i restituir la qualitat de l’aigua al riu, després de les tasques preventives i de contenció del producte amb què tractava la indústria sinistrada per reduir l’impacte en l’entorn.

En els propers dies, l’ACA disposarà dels resultats dels controls efectuats, concretament quatre mostrejos en tres dies, i aplicarà un programa de seguiment específic per analitzar l’evolució de la qualitat i veure el possible impacte del vessament pel que fa a la qualitat de l’aigua i a la vida dels peixos i macroinvertebrats. S’han establert vuit punts de control. Tres d’aquests són de les aigües superficials del Besòs i cinc d’aigües profundes. En aigües superficials es farà seguiment de macroinvertebrats, diatomees i peixos a través de dos mostrejos entre juliol i agost.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Els nostres subscriptors llegeixen sense anuncis.

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia