Medi ambient

Medi ambient

La nova comunitat de regants del Penedès i Garraf donarà cobertura 25.000 hectàrees de vinya

El conseller Mascort diu que és un projecte “únic” perquè l’aigua no provindrà de cap riu ni embassament

“La creació d’una comunitat de regants a la zona del Penedès i el Garraf garantirà oportunitats de vida per a tothom i desenvolupament per al territori”, ha assegurat el conseller d’Acció Climàtica en funcions, David Mascort, en una reunió mantinguda amb el sector vitivinícola del Penedès i el Garraf. Ha detallat que aquesta comunitat donarà cobertura a més de 25.000 hectàrees de les comarques de l’Alt i el Baix Penedès, el Garraf i molt probablement també la zona sud de l’Anoia. L’objectiu serà gestionar la disponibilitat d’aigua que se n’obtingui per fer reg de suport i garantir la supervivència de les vinyes i, per tant, trobar una solució viable a les conseqüències del canvi climàtic. El conseller ha dit que és un projecte “únic”, ja que l’aigua no s’obtindrà de cap riu ni embassament sinó que “tot serà aigua regenerada, reutilitzada o freàtica”. El conseller ha explicat que la constitució de la comunitat no es farà d’avui per a demà, ja que “caldrà veure quants propietaris s’hi adhereixen” i pot ser que s’acabin definint subsectors.

Durant la reunió s’ha presentat el Programa de seguiment i gestió agronòmica de l’aigua per incrementar la resiliència al canvi climàtic del sector vitícola català, elaborat conjuntament per l’IRTA i l’INCAVI. L’estudi, que conclou que és imprescindible el reg de suport al Penedès i al Garraf, identifica també diferents depuradores i estacions de tractament d’aigua on hi ha volums disponibles que la comunitat podria demanar per distribuir-la després entre els diferents regants.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.