Medi ambient

Energia

La Generalitat concedeix la Declaració d’Impacte Ambiental a tres parcs eòlics a l’Ebre

La Generalitat ha concedit la Declaració d’Impacte Ambiental a tres projectes de parcs eòlics a la Terra Alta i la Ribera d’Ebre. Les instal·lacions les impulsa Endesa a través de la seva filial Enel Green Power i comptaran conjuntament amb 31 aerogeneradors, de 200 metres d’altura i 147 megawatts (MW) de potència, que generarien més de 400 GWh/any. La companyia preveu invertir 140 milions d’euros per a la construcció dels parcs, situats a les Crestes, la Fontcalda i el Calvari. La infraestructura afecta els termes de Batea, Caseres, Gandesa, Corbera d’Ebre, la Fatarella i la Pobla de Massaluca, a la Terra Alta, i Ascó, a la Ribera d’Ebre.

Endesa ha informat que ha presentat “una proposta concreta de participació local” perquè particulars, empreses i organismes públics de les dues comarques puguin prendre part en el finançament de la construcció dels parcs. Actualment, la Terra Alta concentra el 22,6% del total de MW que es produeixen a Catalunya, incloent-hi els que estan en servei i en tramitació. Això es tradueix en el fet que és la comarca que aplega “amb diferència la producció més gran”, concretament 519 MW.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Els nostres subscriptors llegeixen sense anuncis.

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia