Medi ambient

xina

Alerta a la Xina pel pas del tifó Gaemi

Les inundacions han provocat el desplaçament de centenars de milers de persones

Les autoritats xineses han elevat els nivells d’alerta a diverses províncies de l’est i el centre del país arran de les inundacions produïdes després del pas del tifó Gaemi, que va tocar terra la nit de dijous, segons ha informat aquest dissabte l’agència oficial de notícies Xinhua.

Concretament, el Ministeri de Gestió d’Emergències ha activat les alertes corresponents a les regions de Cantó (sud-est), Shandong (est), Henan (centre) i Hubei (centre), i l’ha elevat del quart al tercer nivell a Liaoning (nord-est).

Altres províncies com Fujian (sud-est, on va tocar terra el Gaemi), Jiangxi (sud-est) o Zhejiang (est) ja havien anunciat mesures per esmorteir l’impacte de les pluges torrencials –en algunes zones, van assolir els 512,8 mil·límetres– i preparar-se per a les consegüents inundacions.

D’altra banda, el Ministeri de Recursos Hídrics va emetre divendres a la tarda una alerta vermella, el màxim nivell d’alarma, per a torrents de muntanya a parts de Fujian, Jiangxi i Cantó. Segons el balanç ofert divendres, el tifó havia deixat uns 628.000 afectats a Fujian i havia provocat el desplaçament temporal d’uns 290.000 residents. A la veïna Cantó, 70.000 persones més es van veure obligades a abandonar casa seva fins a nou avís.

Abans d’arribar a les costes xineses, Gaemi havia passat per Taiwan encara amb categoria de tifó molt fort, i va deixar almenys vuit morts i 866 ferits, segons el balanç ofert divendres per les autoritats illenques. A més, el tifó havia provocat l’enfonsament d’un vaixell de càrrega amb bandera de Tanzània al davant de les costes del sud de la Taiwan.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.