Medi ambient

Figueres repartirà ampolles d’aigua al bus urbà per fer front a l’onada de calor

L’Ajuntament de Figueres ha activat aquest dilluns el Pla de Protecció Civil Municipal (DUPROCIM) en fase d’alerta per l’onada de calor, en què es preveuen temperatures de fins a 40 graus. Entre les accions que es prenen hi ha l’activació de vuit refugis climàtics, la instal·lació de punts extra d’hidratació a la via pública i repartiment d’aigües als usuaris del bus urbà. La Comissió Municipal de Protecció Civil, de manera coordinada amb tots els serveis municipals, ha acordat aquest migdia allargar les mesures fins aquest dimecres 31 de juliol a les 6 de la tarda.

Els vuit espais i equipaments interiors disponibles són: església de Sant Pere, la seu del Consell Municipal de Vilatenim –novetats d’aquest estiu-, el Centre Cívic Creu de la Mà, el Centre Cívic Joaquim Xirau, la Biblioteca Fages de Climent, el Centre Social Joaquim Vallmajó, el Casal Cívic i Comunitari Figueres-L’Empordà i les piscines municipals, amb entrada de franc per a persones vulnerables.

Altres mesures que es prenen són: instal·lació de dos punts d’hidratació a la via pública –a la Rambla i a la plaça de l’Ajuntament-, que se sumaran a les fonts d’aigua potable que ja hi ha a la ciutat; i repartiment gratuït d’aigua al bus urbà per a tota la ciutadania. A més, es recomana als casals d’estiu evitar les activitats a l’aire lliure entre les 12 del migdia i les 6 de la tarda fins aquest dimecres.

Espais recomanables

L’activació de refugis climàtics protegeix, principalment, als col·lectius més vulnerables en episodis d’extrema calor. A més dels espais interiors, l’Ajuntament de Figueres recomana quatre espais exteriors per fer front a les altes temperatures: el Parc Bosc, la pineda de la Pujada del Castell, el Parc de les Aigües i els Jardins Puig Pujades. El consistori garanteix l’obertura d’espais en dies de temperatures extremes, tant en dies laborals com festius.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Els nostres subscriptors llegeixen sense anuncis.

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia