Medi ambient

Instal·len una unitat mòbil per mesurar contaminants atmosfèrics a l’exterior del pavelló de Fontajau

L’Ajuntament de Girona mesurarà aquest estiu la presència d’ozó troposfèric a través d’una unitat mòbil instal·lada al pavelló Girona-Fontajau amb la col·laboració de la direcció general de Qualitat Ambiental de la Generalitat. Per primera vegada, analitzarà la presència a la ciutat d’aquest contaminant atmosfèric relacionat amb la radiació solar intensa. Apart de l’ozó troposfèric, la nova unitat mòbil també mesurarà el diòxid de sofre (SO2), el sulfur d’hidrogen (H2S), el monòxid de carboni (CO) i els òxids de nitrogen (NOx), a més de dades relatives a les condicions meteorològiques, com la humitat, temperatura, precipitació, pressió atmosfèrica, velocitat i direcció del vent.

La ciutat disposa d’una estació automàtica de mesura de contaminants atmosfèrics al pati de l’Escola de Música, al número 70 del carrer de Barcelona, però no mesura els nivells d’ozó troposfèric perquè està situada en una zona amb un alt volum de trànsit. És per aquest motiu que l’Ajuntament ha optat aquest estiu per fer una campanya de mesura d’ozó troposfèric a través d’una unitat mòbil instal·lada a la zona exterior del pavelló de Fontajau. El període d’anàlisi ha començat aquest dilluns, dia 29 de juliol, i s’allargarà fins al 5 de setembre.

“El rigor científic és clau per encarar el repte climàtic i per això necessitem més i millors dades. Aquesta unitat mòbil de mesura d’importants contaminants atmosfèrics, com l’ozó troposfèric, ens permetrà tenir més control i poder recollir més informació per aplicar les millors mesures de mitigació i adaptació, en clau atmosfèrica i per seguir tenint una correcta qualitat de l’aire”, explica en un comunicat el regidor d’Acció Climàtica de Girona, Sergi Cot.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia