Medi ambient

Medi ambient

Barcelona activa l’alerta per calor

S’ha passat, a més, a fase d’emergències per nits tòrrides

L’Ajuntament de Barcelona ha activat la fase d’alerta diürna del Pla de Calor davant la previsió que les temperatures siguin superiors als 34 graus aquest dimarts a la capital catalana. S’ha canviat, a més, a fase d’emergència per nits tòrrides. A causa de la suma d’aquests dos factors, el Departament d’Urgències i Emergències Socials (CUESB), en coordinació amb el servei de Protecció Civil municipal i amb la col·laboració de la Creu Roja, ha activat un operatiu específic al carrer que consisteix en informar persones en situació de vulnerabilitat sobre els refugis climàtic. En aquest marc, s’anirà repartint material preventiu com gorres i cantimplores d’aigua. En cas de detectar-se una persona que pugui estar en risc, s’avisarà al 061 o bé al 112 i se l’acompanyarà fins a un centre d’acollida climatitzat, com pot ser el CUESB.

L’Emergència Calor Intensa per nits tòrrides del Pla de Calor estava activada en fase d’alera i ara passa a emergència. Aquesta s’activa quan les temperatures es preveuen per sobre dels 28 graus durant la nit. El canvi de fase comporta que el CUESB estarà amatent a les senyals d’alerta emeses per la Guàrdia Urbana i els avisos procedents de diverses fonts per si fa falta fer desplaçaments. A més, el CUESB continua enviant missatges a usuaris de serveis socials identificats com a especialment vulnerables. A l’avís, s’hi adjunten consells per combatre la calor. El Pla Calor està actiu en fase preventiva des del 15 de juny i fins al 15 de setembre. Durant aquest període, els equips tenen els dispositius a punt per si s’activen alertes específiques de calor i posen en marxa els recursos municipals adients.

L’Ajuntament de Barcelona també ha activat el Pla d’Actuació Municipal per a Risc d’Incendis Forestals en fase d’alerta davant l’activació per part de la Generalitat del nivell 3 del Pla Alfa al Barcelonès. els set parcs de Bombers de Barcelona es mantindran en alerta davant la possibilitat que es pugui produir un incendi en massa forestal. L’ajuntament demana a la ciutadania precaució i col·laboració. Recorda que des del passat 15 març està prohibit realitzar treballs forestals ni cap actuació que pugui generar guspires a menys de 500 metres de la massa forestal. Això inclou la prohibició de cremar residus i fer barbacoes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.