Medi ambient

Primera campanya de recollida i reciclatge de neoprè als centres de submarinisme de la Costa Brava

Durant el mes d’agost es podran deixar els neoprens usats en els contenidors situats als 38 centres adherits, per a la seva posterior recollida i reciclatge. Aquest projecte, impulsat per l’Associació de Centres d’Immersió de la Costa Brava, pretén disminuir la petjada de carboni de l’activitat i promoure les bones pràctiques entre els clients i els professionals del sector. El projecte està impulsat per l’Associació de Centres Turístics Subaquàtics Costa Brava Sub. L’operació està cofinançada pel Fons Europeu Marítim, de Pesca i Aqüicultura (FEMPA), amb el suport de la Generalitat de Catalunya i la Unió Europea.

Dive in Blue és el nom de la campanya de recollida i reciclatge de vestits de neoprè mitjançant contenidors situats en els 38 centres de submarinisme associats a Sub Costa Brava i distribuïts en 15 municipis que abasten pràcticament tot el litoral de la Costa Brava.

El neoprè és un cautxú sintètic derivat del petroli que conté elements com el carbó negre, i altres contaminants. Tot i que la seva durabilitat és superior a la de les peces de roba convencionals, també necessita ser renovat periòdicament i és crucial conèixer les alternatives sostenibles disponibles i la forma correcta de gestionar el material obsolet. En aquest sentit, Dive in Blue abordarà aquesta necessitat, equiparant-se a destinacions que destaquen per les bones pràctiques mediambientals.

A més de l’activitat principal de recollida de vestits de neoprè, es realitzaran presentacions per part de marques especialitzades en material de busseig, amb l’objectiu de donar a conèixer nous materials, com el neoprè reciclat, i altres alternatives destinades a minimitzar-ne la petjada ecològica.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia