Medi ambient

Primera campanya de recollida i reciclatge de neoprè als centres de submarinisme de la Costa Brava

Durant el mes d’agost es podran deixar els neoprens usats en els contenidors situats als 38 centres adherits, per a la seva posterior recollida i reciclatge. Aquest projecte, impulsat per l’Associació de Centres d’Immersió de la Costa Brava, pretén disminuir la petjada de carboni de l’activitat i promoure les bones pràctiques entre els clients i els professionals del sector. El projecte està impulsat per l’Associació de Centres Turístics Subaquàtics Costa Brava Sub. L’operació està cofinançada pel Fons Europeu Marítim, de Pesca i Aqüicultura (FEMPA), amb el suport de la Generalitat de Catalunya i la Unió Europea.

Dive in Blue és el nom de la campanya de recollida i reciclatge de vestits de neoprè mitjançant contenidors situats en els 38 centres de submarinisme associats a Sub Costa Brava i distribuïts en 15 municipis que abasten pràcticament tot el litoral de la Costa Brava.

El neoprè és un cautxú sintètic derivat del petroli que conté elements com el carbó negre, i altres contaminants. Tot i que la seva durabilitat és superior a la de les peces de roba convencionals, també necessita ser renovat periòdicament i és crucial conèixer les alternatives sostenibles disponibles i la forma correcta de gestionar el material obsolet. En aquest sentit, Dive in Blue abordarà aquesta necessitat, equiparant-se a destinacions que destaquen per les bones pràctiques mediambientals.

A més de l’activitat principal de recollida de vestits de neoprè, es realitzaran presentacions per part de marques especialitzades en material de busseig, amb l’objectiu de donar a conèixer nous materials, com el neoprè reciclat, i altres alternatives destinades a minimitzar-ne la petjada ecològica.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Societat

Tanquen l’accés a cinc espais naturals per l’elevat risc d’incendi

Cornudella de Montsant
SOCIETAT

La calor porta flexibilitat als horaris d’obres a Barcelona

BARCELONA

Obren pistes esportives per facilitar espais de joc en els vespres d’estiu

FIGUERES
Infraestructures i serveis

Les obres a l’L5 permetran millorar la freqüència de pas

Cornellà de Llobregat
judicial

“És agressió sexual. No vam donar consentiment al policia, sinó al personatge creat per l’estat”

barcelona
Ciència

Relacionen la degeneració d’una regió cerebral amb la severitat de l’Alzheimer

Barcelona

Primera campanya de recollida i reciclatge de neoprè als centres de submarinisme de la Costa Brava

GIRONA
SOCIETAT

Mataró participa en un projecte europeu per fomentar la circularitat del residu tèxtil

Mataró

Tram final de la primera fase de la reforma urbana del barri de la Platja 

PALAMÓS