Medi ambient

SOCIETAT

Impugnaran els acords de l’Ajuntament de Gelida amb Ametller Origen per l’Agroparc

StopAgroparc assegura que s’han aprovat sense que tots els regidors els poguessin conèixer i acusa l’alcalde de donar tracte de favor a l’empresa privada

La plataforma StopAgroparc, que s’oposa al gran parc productiu i logístic que l’empresa Ametller Origen vol fer a Gelida, impugnarà els acords de ple de l’Ajuntament de la setmana passada que van permetre aprovar dos dels tràmits urbanístics per a la construcció de del macrocomplex. “Els regidors presents no disposaven de tota la informació relativa tan al Projecte d’Urbanització com al Conveni Urbanístic entre l’Ajuntament i l’empresa Ametller Origen, ja que mancaven la totalitat de documents que, suposadament, els fonamentaven. Això és especialment greu en un projecte de la complexitat de l’Agroparc”, asseguren en un comunicat. També recorden que durant el ple es va sol·licitar posposar l’aprovació i fer una reunió prèvia per explicar amb més profunditat els documents, però l’alcalde s’hi va negar emplaçant-los a presentar al·legacions.

“Un dels aspectes més preocupants –assegura StopAgroparc– és que, els acords inclosos al Conveni modifiquen els condicionants establerts per diferents departaments de la Generalitat per al desenvolupament del projecte, incorporant qüestions no previstes i frontalment contraries al POUM de Gelida. En aquest sentit, l’Ajuntament i l’Ametller Origen estableixen acords sobre les mesures compensatòries que afecten directament la parella d’àligues cuabarrada de Gelida, ignorant les consideracions establertes al POUM i, especialment, les prescripcions exigides pel Servei de Fauna, que és qui té la potestat de supervisar i donar el vistiplau a les mesures compensatòries per garantir la supervivència d’aquesta espècie”. Segons la plataforma. les actuacions imminents previstes per l’empresa posen en perill la supervivència de la parella d’àguiles de Gelida i poden ser constitutives d’un delicte ambiental. Per aquest motiu ha anunciat que demanaran la intervenció a la fiscalia de Medi Ambient “per tal de garantir el compliment de la normativa europea de protecció de l’àguila”.

Un altre element que genera molt malestar està relacionat amb l’ús d’aigua de la depuradora. “Sorpren el fet que l’alcalde estigui facilitant la concessió de l’aigua de la depuradora de Gelida a l’agroindústria Ametller Origen, i que es facin obres permanents de canalització directes entre la depuradora i les basses de la zona industrial de l’empresa privada. Una aigua que se suma a la concessió de 150.000 m3 anuals de la xarxa Ter-Llobregat ja aprovada a la modificació del POUM”, alerten. De fet, en el ple es va plantejar per quin motiu no s’oferia també aigua als pagesos locals.

Preocupats pels moviments de terres que ja ha anunciat Ametller Origen, la plataforma insisteix en els problemes de seguretat constatats de la carretera BV-2249 d’accés a la zona industrial. “Es segueixen ignorant i traspassant responsabilitats entre administracions i empresa, tot i haver admès la problemàtica tant la Diputació com la mateixa empresa”, asseguren, insistint que l’Ajuntament “segueix actuant amb absoluta desviació de poder atorgant un tracte de favor a l’empresa privada Ametller Origen, en detriment de l’interès públic”. Fonts municipals han declinat fer declaracions sobre totes aquestes queixes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Els nostres subscriptors llegeixen sense anuncis.

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

FIGUERES

El reglament dels pisos de lloguer assequible, per a aspirants que no tinguin deutes

FIGUERES
SOCIETAT

Calella ‘blindarà’ un dies la Roca Grossa perquè s’hi faran rodatges

Calella
Àsia

La Xina atura les adopcions internacionals dels seus nens i nenes

Barcelona
religió

El monjo de Montserrat Ignasi M. Fossa presidirà una congregació amb monestirs a 24 països

barcelona

La ronda de Dalt recupera els tres carrils entre els accessos 5 i 6 després de les obres

Barcelona

Experts en ratpenats reclamen canvis en els aerogeneradors

Tarragona

L’Ajuntament rebutja la possible ampliació de l’aeroport

Castelldefels

La nova escola de Lloret de Mar tindrà 36 alumnes en dues aules d’Infantil 3

lloret de mar
Societat

Mor Josep Sastre, empresari i fundador del concessionari Eutrasa