Medi ambient

La instal·lació fotovoltaica d’autoconsum del Museu Darder arriba als 170kWh

Les 74 plaques fotovoltaiques instal·lades a la coberta del Museu Darder de Banyoles, que formen part d’un projecte d’autoconsum col·lectiu, i que han d’esdevenir en la primera comunitat energètica de la ciutat, ja funcionen a ple rendiment. El passat dissabte 27 de juliol es va assolir un màxim d’energia produïda de 170 kWh, una xifra notable tenint en compte que la mitjana de consum d’una llar, al mes, és de 270kWh.

Des de la posada en marxa del camp de plaques fotovoltaiques que cobreix la totalitat del sostre del Museu Darder, el 50% de l’energia generada ha estat d’autoconsum pel propi equipament, mentre que l’altra meitat, fins ara ha compensat el consum de la seu de l’Ajuntament. En les properes setmanes, però, es posarà en marxa al comunitat energètica que estarà formada per un mínim de 20 famílies, i un màxim de 30.

Albert Tubert, regidor de Polítiques mediambientals de l’Ajuntament de Banyoles ha detallat que “la posada en marxa d’aquesta comunitat energètica és un exemple més de l’aposta de ciutat verda i sostenible que aquest equip de govern, poc a poc, va implantant a Banyoles i que ha de servir perquè la ciutadania se’n beneficiï i també per obrir camí cap a altres comunitats de gestió conjunta a través de models cooperatius que ja funcionen molt bé a altres ciutats.”

Aquest dijous 1 d’agost es tanca el període per presentar la sol·licitud per formar part de la comunitat energètica del Museu Darder. Els principals requisits per formar-ne part són que la persona estigui empadrona a Banyoles i que la distància entre els comptadors d’electricitat situats a l’equipament i l’habitatge no superi els 2.000 metres.

Fins al moment han presentat la sol·licitud 25 famílies, de les quals una quarta part són famílies vulnerables, des d’un punt de vista energètic. Totes aquelles persones que formin part de la comunitat se’ls assignarà entre 1kWp i 1,5kWp.

El projecte ha suposat una inversió al voltant dels 80.000 euros i ha comptat amb una subvenció de la Diputació de Girona, dins del seu Pla d’Acció de prop de 40.000 euros. Les bases i el model de sol·licitud es poden trobar a la seu electrònica de l’Ajuntament de Banyoles .



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Els nostres subscriptors llegeixen sense anuncis.

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Els pous del Pla de Sitjar permeten reduir un 35% d’aigua del Pasteral

GIRONA
societat

Demanen una multa per l’edil de Tortosa jutjat per una presumpta agressió

Tortosa
Infraestructures i serveis

L’enllaç del corredor mediterrani del sud de Martorell amb el Port, en marxa a l’estiu de 2025

Castellbisbal

Nous rectors per a parròquies de Sant Feliu, Palamós i Vall·llobrega

GIRONA
Infraestructures

El metro augmentarà fins a 800 els agents de seguretat

Barcelona
SALUT

Avís de contaminació per partícules en suspensió a la conurbació de Barcelona i a les Terres de Ponent

Barcelona

Vandalitzen la plataforma de bany autònom de Palamós

palamós

El nou contracte de recollida d’escombraries serà per vuit anys

FIGUERES

Formacions a Bellvitge per reduir les contencions als malalts mentals

Barcelona