Medi ambient

Queixes per la tala d’arbres a Ca n’Oriol de Rubí, que justifiquen per seguretat

La tala de diversos exemplars d’arbres al bosquet de Ca n’Oriol de Rubí ha provocat algunes queixes dels veïns de les que se n’ha fet ressò el portaveu de Junts per Rubí, Ivan Vila, utilitzant les xarxes socials. Des de la formació, que no té representació al consistori, tenia la intenció de fer arribar la queixa formal al govern, que en un comunicat emès avui ja ha justificat que les actuacions s’han fet per motius de seguretat. Segons el govern, s’han retirat exemplars que representaven risc de caiguda per la seva alçada i desequilibri en capçada.

L’executiu rubinenc assegura que “l’aclarida permetrà mantenir en bones condicions l’arbrat existent i la plantació de nous exemplars d’espècies diverses tan aviat com sigui possible, amb l’objectiu de tenir un primer estrat arbori que complementi la presència de capçades de pi en alçada”. Junts per Rub, per contra, assegura que “eliminar els poquíssims espais arbrats i ombrívols que hi ha a Rubí és un greu error”.

Al març l’Ajuntament va iniciar la plantació de més d’un centenar d’arbres al parc de Ca n’Oriol, una actuació prevista en el marc de les obres de millora de l’entorn, que preveuen integrar en el paisatge l’antiga “Bombonera”, una àrea on fa dues dècades es van projectar habitatges que mai es van arribar a construir.

La restauració paisatgística inclou l’enderroc dels vials i voreres d’una antiga urbanització per afegir-la als camps agrícoles existents i crear noves àrees d’estada i ombra, així com nous espais amb jocs infantils. Aleshores e s va iniciar la plantació de 121 arbres: aurons blancs, lledoners, freixes, pins, roures i alzines, a més de trasplantar-se nou oliveres afectades pel nou traçat del camí, al costat de la masia.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia