Medi ambient

Denuncien que una granja de Cantallops té porcs morts en descomposició en plena canícula

L’entitat conservacionista Institució Alt Empordanesa per a la Defensa i Estudi de la Natura (Iaeden) - Salvem l’Empordà ha denunciat públicament que una granja de Cantallops ha deixat porcs morts en descomposició a l’aire lliure en plena canícula d’estiu. Es tracta d’una explotació que hi ha al costat del camí dels Solers, una via que molts veïns del poble aprofiten per passejar-hi. Des de l’entitat afirmen que aquesta és una mostra de “gran deixadesa i d’incompliment de la normativa vigent”. Segons Iaeden, els veïns han explicat que la pudor dels animals en descomposició se sentia des de casa seva ja que la granja està a uns 100 metres del poble. Des de l’entitat ja han denunciat la granja en reiterades ocasions per diversos motius.

Aquest dimarts 6 d’agost el propietari de la granja va retirar alguns porcs que s’havien mort i que des de feia dies estaven estesos a terra, descomposant-se, al costat d’un camí públic i en plena canícula estival. Iaeden assegura que els animals han estat dies fora dels contenidors habilitats com a dipòsit de cadàvers. La mostra és que a dia d’avui hi ha una bassa amb matèria orgànica en descomposició. L’entitat critica que aquests animals estiguessin a dos metres del límit de la parcel·la de la granja, a tocar d’un camí públic.

Per a l’entitat aquesta és una mostra més de la “gran deixadesa” que té aquesta granja de Cantallops, a banda de l’”incompliment de la normativa vigent”. A més, aquesta situació ha generat malestar entre els veïns del poble ja que aquests dies afirmen que la pudor arribava a les cases, que estan a uns 100 metres de la granja.

Iaeden recorda que ja va denunciar aquesta granja a diverses administracions públiques per tenir uns tubs a les instal·lacions dirigits a diferents cursos fluvials que marquen abocaments històrics de purins. A més, l’entitat recorda que la fossa no té un tancament perimetral. A més, la granja ha demanat ampliar l’explotació i des de Iaeden han recorregut aquesta tramitació.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Els nostres subscriptors llegeixen sense anuncis.

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia