Medi ambient

Medi ambient

Creixen un 20% les denúncies dels Agents Rurals

El nombre de denúncies dels Agents Rurals durant el primer semestre de 2024 va créixer un 20%. En total, es van imposar 827 multes. Durant el mes d’agost, el cos ha intensificat la vigilància amb l’objectiu d’assegurar el compliment de les normes de protecció del medi natural.

El cap dels agents a la Catalunya Central, Jaume Bosch, ha explicat aquest dimecres que les infraccions que més sancions han comportat són les relacionades amb l’accés de vehicles en espais restringits, però també per abandonament indegut de deixalles o l’ús del foc.

Per a Bosch, és imprescindible “no deixar rastre” i recomana informar-se de la normativa que regula què es pot fer i què no abans d’accedir al medi natural.

Els agents també vetllen perquè les activitats d’oci i turístiques no perjudiquin les explotacions agrícoles ni ramaderes. Un dels seus principals objectius és fer tasques de prevenció d’incendis forestals, assegurar que l’accés als espais sigui d’una manera segura i controlar la circulació motoritzada, així com l’acampada, una pràctica en auge els darrers anys.

Bosch ha fet una crida a gaudir de la natura de forma responsable i produir el mínim impacte possible sobre el medi. En aquesta línia, ha recordat que és indispensable respectar la senyalització dels accessos, els camps de conreu, aparcar dins les zones habilitades i no circular camp a través, per senders o pel llit dels cursos d’aigua. Igualment, ha demanat no fer foc ni utilitzar fogons de gas i portar sempre el gos lligat per no molestar altres persones ni els ramats que pasturen lliurement.

El desconeixement de la normativa és un dels punts que ha assenyalat Bosch com a argument que donen molts visitants per no complir-les. Per això ha recomanat als usuaris del bosc que abans de sortir, cal informar-se d’allò que es pot fer i evitar la via sancionadora.

Segons les dades facilitades pel propi cos, entre els dies 1 de juny i 31 de juliol les actuacions dels Agents Rurals a Catalunya han estat 3.651 i les denúncies 486. Des del gener, els Agents Rurals han realitzat 8.712 actuacions d’inspecció i control i han interposat 827 denúncies. En el mateix període de l’any passat en van ser 667; i en l’anterior, 655.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Infraestructures

Transformaran el camí de Térmens a Bellvís en una carretera

Térmens

Els delictes es mantenen en la primera meitat de l’estiu

lloret de mar

Troben un manuscrit inèdit de Víctor Català on es descriu un ball popular

l’escala
Medi ambient

Creixen un 20% les denúncies dels Agents Rurals

Cercs
FIGUERES

Controls a l’estadi Albert Gurt per evitar l’entrada d’usuaris no autoritzats

FIGUERES

La Policia Local tanca la campanya contra l’incivisme del juliol amb 33 sancions

la bisbal d’empordà

Campanya informativa sobre com circular amb bicicleta pel Barri Vell i el Mercadal

GIRONA

Denuncien que una granja de Cantallops té porcs morts en descomposició

CANTALLOPS

SOS Costa Brava continua el pols contra el Pla que afecta els Jardins Rubió i Tudurí de Calella

PALAFRUGELL