Medi ambient

SOS Costa Brava lamenta que no s'actuï contra els ‘delinqüents nàutics’

L’entitat SOS Costa Brava lamenta que els ‘delinqüents nàutics’ guanyin la partida a les administracions del litoral. Segons exposen en un comunicat, fa un mes uns delinqüents van robar 8 balises que delimitaven la zona de bany segur a les cales del Cau (Palafrugell) i a la del Vedell (Montras), dues cales accessibles a peu. Des de llavors, “ni la Generalitat de Catalunya, ni la Taula de Cogestió del Litoral del Baix Empordà han estat capaços de resoldre el problema, aparentment senzill”.

“Aquesta problemàtica no només ha sobrepassat la capacitat de càrrega del litoral, sinó també la de gestió dels seus responsables”, lamenta la Comissió de Medi Marí de SOS Costa Brava. “Als valors naturals que haurien de prevaldre en aquests espais, s’han sobreposat els valors econòmics, i al interès pels nostres ecosistemes marins i la seva cura, s’ha prioritzat l’interès pel aconseguir el millor lloc on prendre el sol i remullar-se”, afegeixen.

Per altra banda, l’entitat també crítica la gestió de les administracions davant les fanerògames i l’ecosistema marí. “Després de molts anys, només se’ls ha ocorregut la idea d’elaborar un tríptic informatiu. Aquesta mateixa estratègia va dur a terme la Generalitat de Catalunya ara fa una quinzena d’anys: «el resultat va ser un autèntic fracàs, ja que els prats de fanerògames han seguit anant a menys i l’incivisme a més, especialment després que al 2014 s’aprovés una llei que permet navegar sense títol, ni coneixement”, expliquen.

Segons SOS Costa Brava, alguna de les mesures efectives podrien ser fer d’ús obligatori la cartografia FANCAT, senyalitzar els prats de fanerògames més afectats per la pressió nàutica, prohibir-hi el fondeig o instal·lar-hi un nombre limitat de boies ecològiques, com ja va fer Palamós fa anys. Alhora, la federació reclama posar més vigilància i més sancions als infractors.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia