Medi ambient

Medi ambient

Una segadora podria ser l’origen d’un foc forestal que crema a Vilanova de Meià

Els Bombers estan treballant aquest divendres a la tarda en un incendi forestal a Vilanova de Meià, a la Noguera, amb una vuitantena de dotacions terrestres i aèries. L’avís l’ha rebut a un quart i mig de quatre de la tarda Protecció Civil i ha ordenat el confinament dels nuclis de Boada, Tòrrec i Lluçars de Vilanova de Meià, i Montargull, d'Artesa de Segre.

Els mòbils de la zona rebran un missatge de Protecció Civil informant del confinament. La carretera L-512 està tallada a Artesa de Segre i es fan desviaments senyalitzats per la C-1412b, segons informa el Servei Català de Trànsit. L’incendi afecta una superfície aproximada d’unes 66 hectàrees, la majoria de terreny forestal, segons dades provisionals dels Agents Rurals a tres quarts de sis de la tarda.

Els bombers treballen amb foc tècnic al flanc esquerre per evitar que l’incendi entri en una zona de barrancs i han demanat als pagesos de la zona que seguin els camps propers. Els bombers han prioritzat l’atac amb els mitjans aeris al cap de l’incendi, que està en una zona de barrancs i llança focus secundaris.

Segons la informació recollida fins al moment, els efectius dels cossos de seguretat treballen amb la hipòtesi que l’incendi hagi estat provocat per una màquina que segava farratge.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.