Medi ambient

MEDI AMBIENT

Estabilitzat el foc d’Artesa de Segre, que ha cremat unes 68 hectàrees

La bona evolució de l’incendi va permetre aixecar anit el confinament dels nuclis de Boada, Montargull, Tórrec i Lluçars

Els Bombers de la Generalitat han estabilitzat a les 06.31 hores l’incendi forestal d’Artesa de Segre que, segons el Cos d’Agents Rurals, ha afectat una superfície de 68 hectàrees, la major part d’elles, de vegetació forestal. Al llarg de la matinada, els drons de Bombers han sobrevolat la zona afectada pel foc i la càmera tèrmica no ha detectat cap punt calent dins el perímetre de l’incendi. L’evolució favorable de les tasques d’extinció ja havia permès aixecar el confinament dels nuclis de Boada, Montargull, Tórrec i Lluçars poc després de les 23h.

Al llarg de la matinada han treballat a la zona 66 dotacions terrestres. Les àrees en què s’ha concentrat més activitat han estat el cap, on de dia el foc va llançar diversos focus secundaris, i la zona del barranc, on els mitjans aeris no hi van poder accedir per la presència d’una línia d’alta tensió. Pagesos de la zona van col·laborar intensament amb els efectius d’extinció llaurant camps. D’aquesta manera van ajudar a ancorar els flancs de l’incendi, que ja no va poder avançar.

Ara, a primera hora del matí s’incorporaran cinc mitjans aeris: un helicòpter de comandament, 2 avions de vigilància i atac i un parell d’helicòpters bombarders. Avaluaran principalment l’estat de l’incendi al cap i al barranc, que van ser les zones on va haver més dificultats per treballar el dia d’ahir. Els mitjans aeris del Ministeri de Transició Ecològica que van operar al llarg de la jornada de divendres, ja van tornar a base ahir mateix. Tot i estar estabilitzat, la jornada d’avui es preveu molt intensa per acabar de rematar la zona afectada pel foc. Dissabte es preveu una pujada de les temperatures respecte ahir. Els Bombers no descarten que despertin alguns focus secundaris en cap punt fora del perímetre.

Al llarg del dia d’avui, la carretera L-512 continuarà totalment tallada al trànsit entre els quilòmetres 3,5 i 16. Només hi podran accedir, previ avís, persones que viuen en aquesta zona i que per arribar a casa han de travessar necessàriament la via.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.