Medi ambient

Reconeixen el projecte ‘Gironat’ com a bona pràctica municipal en l’àmbit del medi ambient

La Fundació Pi i Sunyer ha reconegut aquest 2024 el projecte Gironat com a bona pràctica municipal en l’àmbit del medi ambient i l’ha incorporat al banc d’iniciatives destacades dels governs locals de Catalunya. L’objectiu de la iniciativa és convertir la ciutat de Girona en una població “més verda, resilient al canvi climàtic, saludable, i social i ambientalment justa fent un gir cap a la naturalesa, la resiliència, la salut preventiva, la transformació social i econòmica, i la innovació”.

El projecte, que compta amb una subvenció dels fons europeus Next Generation a través de la Fundación Biodiversidad, està coordinat per l’Ajuntament de Girona i compta amb el suport de la Universitat de Girona i de les entitats ambientalistes Associació La Sorellona, Associació Xarxa per la Conservació de la Natura, SEO Birdlife (Societat Espanyola d’Ornitologia) i la Fundació Institut Català per la Recerca de l’Aigua (ICRA).

L’Ajuntament de Girona compta actualment amb tretze propostes dins del Banc de Bones Pràctiques de la Fundació Pi i Sunyer. A més del projecte Gironat, hi ha també l’escape room “Endinsa’t en la teva salut”; “La grada suma”; la cessió gratuïta de bicicletes a entitats; el Centre Jove de Salut Integral; el “Joc de la serp”; la Xarxa Gironina per a la Reforma Horària; l’eficiència dels equipaments públics; el segell Compromís de Puntualitat; el pressupostos participats el Natur’acc; el suport a l’orientació als instituts d’educació secundària i la proposta “Compartint accions per la inclusió social”.

El Banc de Bones Pràctiques és una iniciativa de la Fundació Carles Pi i Sunyer d’estudis autonòmics i locals, que compta amb la col·laboració de la Federació de Municipis de Catalunya. Les propostes que s’hi recullen volen ser un document de treball i consulta dirigit a qui treballa en l’àmbit de les polítiques municipals.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.