Medi ambient

medi ambient

Els reusencs identifiquen fins a 102 espècies d’animals i plantes

Fins a 102 espècies animals i vegetals identificades al terme municipal de Reus. Aquest és el balanç del primer ‘Bioblitz’ organitzat per la regidoria de Medi Ambient, unes trobades obertes al públic en general, de tots àmbits i edats, que tenen per objectiu registrar tantes espècies com sigui possible en un lloc i durant un temps determinat. D’aquestes espècies, 51 es van albirar en l’activitat realitzada en horari diürn i 52 en horari nocturn.

El regidor de l’Àrea de Medi Ambient i Sostenibilitat, Daniel Rubio, destaca com un dels aspectes més rellevants de l’activitat la participació del públic, que a la vegada que està aprenent a identificar diferents espècies de tot tipus, aporta les fotos i dades obtingudes a uns mapes de ciència ciutadana que plasmen la riquesa i biodiversitat.

La majoria d’espècies detectades són les plantes, amb més de la meitat del total, seguit pels invertebrats i desprès també ocells, mamífers i rèptils. De les espècies de plantes detectades, nou són plantes exòtiques i invasores. La majoria d’espècies detectades, en general, són comunes i representatives d’espais mediterranis oberts, amb conreus i arbres dispersos. Destaca la identificació de quatre tipus de ratpenats.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.